Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην ένταξη η περιοχή Μαγκουφάνα – Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην ένταξη η περιοχή Μαγκουφάνα – Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής

Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για να ενταχθεί η περιοχή Μαγκουφάνα – Φιξ στο Σχέδιο Πόλης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και να λυθεί έτσι ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τους πολίτες που κατοικούν ή έχουν την περιουσία τους στην εν λόγω έκταση, κάνει η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει, με ενέργειες της διοίκησης συντάχθηκε η απαιτούμενη πολεοδομική και ρυμοτομική μελέτη για την περιοχή, η οποία, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναρτάται πλέον στα μέσα του Δήμου. Ακολούθως οι πολίτες με έννομο συμφέρον στην περιοχή θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους. Με το πέρας και αυτής της απαραίτητης διαδικασίας η μελέτη θα προωθηθεί για τελική έγκριση στα αρμόδια όργανα και έτσι θα γίνει το τελευταίο βήμα για την ένταξη της «Μαγκουφάνα – Φιξ» στο Σχέδιο.

«Είναι μια ιστορική απόφαση, μια ιστορική στιγμή για την πόλη μας και τους κατοίκους της. Εάν όλα πάνε καλά, η Μαγκουφάνα – Φιξ θα μπει μετά από δεκαετίες αναμονής στο σχέδιο, κάτι που σημαίνει ότι οι δημότες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και εμείς, ως Δήμος, να διαμορφώσουμε τη γειτονιά όπως της αξίζει: με κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, παιδικές χαρές και λοιπές υποδομές. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν στο να δρομολογήσουμε και να οδηγήσουμε προς ευτυχή κατάληξη αυτή την τεράστια υπόθεση για τους συμπολίτες μας», σχολίασε για την εξέλιξη ο δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet