Γ. Παπαδημητρίου: Όλοι οι κάτοικοι στους δρόμους για τη Λ. Κύμης πλην… του δημάρχου Ηρακλείου
Κοινωνία

Γ. Παπαδημητρίου: Όλοι οι κάτοικοι στους δρόμους για τη Λ. Κύμης πλην… του δημάρχου Ηρακλείου

Ενωμένοι κάτοικοι και Δημοτικές Παρατάξεις υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και τη δημιουργία έργων υπό προϋποθέσεις στο Ηράκλειο Πλην του Δημάρχου…

Για μαζικές συγκεντρώσεις κατοίκων αναφορικά με το έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης, από τις οποίες ωστόσο απουσιάζει η δημοτική αρχή της πόλης, κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηράκλειο Μαζί Γιώργος Παπαδημητρίου.

Όπως αναφέρει, στους δρόμους βρέθηκαν οι αρχηγοί όλων των δημοτικών παρατάξεων και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης, «προκειμένου να τιμήσουν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την υλοποίηση του έργου με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την καθημερινότητα και τη ζωή των κατοίκων».

Ο επικεφαλής της παράταξής μας Ηράκλειο Μαζί, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, και αφού άκουσε όλες τις προηγούμενες ημέρες τις απόψεις των κατοίκων για το θέμα, δήλωσε:

«Είναι αυτονόητο ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων. Παράλληλα, όσον αφορά αυτό το έργο, όπως και όλα τα έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας και της ζωής της πόλης μας, είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς ότι θα στηρίξουμε κάθε ειλικρινή προσπάθεια και θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με όλους για το καλό της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ. Παπαδημητρίου, χαρακτηρίζοντας το Ηράκλειο ως «ένα επιβαρυμένο οικολογικά προάστιο, λόγω πράξεων ή παραλείψεων και πολιτικών επιλογών διαχρονικά, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο» τόνισε ότι ως παράταξη:

  • Απαιτούν να είναι σκεπαστό το τμήμα του έργου της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης στα όρια του Ηρακλείου, με την ταυτόχρονη δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλοπαιδιών.
  • Διαφωνούν με την κατάργηση του κόμβου της Λεωφόρου Πλαπούτα και Λ. Κύμης, που θα εκτρέψει χιλιάδες οχήματα στις γειτονιές του Ηρακλείου.
  • Ζητούν αντισταθμιστικά να σκεπαστεί όλο το κομμάτι της Αττικής Οδού το οποίο διέρχεται από το Ηράκλειο και να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, πολιτισμού και ποδηλατόδρομοι.
  • Ζητούν να μη γίνουν εκτεταμένες απαλλοτριώσεις σπιτιών και περιουσιών.
  • Θεωρούν αυτονόητο ότι όλα τα έργα που θα γίνουν θα είναι προσβάσιμα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Την ίδια στιγμή, το Ηράκλειο Μαζί καλεί τον δήμαρχο της πόλης Νίκο Μπάμπαλο, «ο οποίος ήταν απών και από τις δύο συγκεντρώσεις, να συνεργαστεί με όλες τις παρατάξεις και να υποστηρίξει έμπρακτα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Επίσης, τον καλεί να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για την εξέλιξη του σχεδιασμού του έργου, καθώς και να προσκαλεί στις συναντήσεις με τους επίσημους φορείς, «ως θεσμικά οφείλει» και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet