Πεζόδρομος για μία μέρα η κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Πεζόδρομος για μία μέρα η κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Την Κυριακή 30/6 η κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μετατρέπεται σε πεζόδρομο. Με σύνθημα «μετακινούμαστε αλλιώς, κάνουμε μαζί τις ζωές μας καλύτερες» οι δρόμοι που περνούν μέσα από την πλατεία θα κλείσουν για τα αυτοκίνητα, αρχής γενομένης από την Κυριακή 30 Ιουνίου, με προοπτική το μέτρο να επεκταθεί για κάθε Κυριακή, αρχικά του καλοκαιριού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η κεντρική πλατεία να γίνει πιο φιλική για τους πεζούς κατά την κυριακάτικη βόλτα και να περάσει το μήνυμα ότι μπορούμε να κινηθούμε εναλλακτικά βάζοντας το περπάτημα και το ποδήλατο περισσότερο μέσα στην ζωή μας.

Σε αυτή την πρώτη Κυριακή από τις 19.00 το απόγευμα έως τις 23.00 το βράδυ δεν θα επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων και μηχανών στην οδό Μελίνας Μερκούρη (από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο ρεύμα προς κεντρική πλατεία) και την Πρασίνου Λόφου (έως την διασταύρωση με την Ναρκίσσων).

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ομαλά από τις γύρω οδούς, ενώ υπάρχει πρόβλεψη διέλευσης για τις απόλυτα έκτακτες καταστάσεις. Οι άνθρωποι του Δήμου και των αρχών θα κατευθύνουν κατάλληλα τους οδηγούς. Για την εξυπηρέτηση της εναλλακτικής μετακίνησης, ο Δήμος εγκατέστησε στην κεντρική πλατεία, έξω από τον σταθμό ΗΣΑΠ, ένα micromobility hub, τον πρώτο σταθμό ασφαλούς και δωρεάν στάθμευσης ποδηλάτων στο λεκανοπέδιο.

Επίσης, θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις για να σηματοδοτήσουν το μήνυμα της ημέρας όπως street art με την συμμετοχή παιδιών του Ηρακλείου και συναυλία με jazz, funk και soul μουσική από τους «Soul Peanuts».

«Ανοίγουμε την κεντρική πλατεία της πόλης μας για τους συμπολίτες μας. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη ζωντάνια στο κέντρο του Ηρακλείου για να μπορούν οι άνθρωποι όλων των ηλικιών να κάνουν ελεύθερα τη βόλτα τους, με την σκέψη μας ειδικά σε όσες και όσους παραμείνουν το καλοκαίρι στην πόλη. Ταυτόχρονα, να δείξουμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους που προσδίδουν υγεία στον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet