Συνεχίζει να… βρέχει σοβάδες στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Φωτογραφία αρχείου
Κοινωνία

Συνεχίζει να… βρέχει σοβάδες στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Συνεχίζει το φαινόμενο της πτώσης σοβάδων σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με ένα ακόμη περιστατικό, αυτή τη φορά στο 7ο Νηπιαγωγείο της πόλης. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» οι διδάσκοντες που προσήλθαν στον χώρο το πρωί της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου είδαν να έχει καταρρεύσει κομμάτι της οροφής σε μια σχολική αίθουσα.

«Άλλη μια εικόνα απαράδεκτη αντίκρισαν στο σχολείο τους οι εκπαιδευτικοί του 7ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου όταν βρήκαν σήμερα το πρωί το ταβάνι σε μια σχολική αίθουσα να έχει καταρρεύσει. Έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο με τα πεσμένα ταβάνια στον Δήμο Ηρακλείου (αναρωτιόμαστε αν θα μείνει και κανένα…), όταν εδώ και έναν μήνα, με αφορμή τους σοβάδες στο 10ο και προηγουμένως στο 3ο Λύκειο, η δημοτική αρχή ισχυριζόταν ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο τεχνικός έλεγχος» αναφέρει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών και προσθέτει:

«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της κρατικής αδιαφορίας και υποχρηματοδότησης. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ απαιτεί να γίνουν άμεσα οι επισκευαστικές εργασίες, να ακολουθήσουν τεχνικές μελέτες, ώστε να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα του κτηρίου και να ολοκληρωθεί ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σταδίων σε όλα τα σχολικά κτήρια.   

Την ώρα που η κυβέρνηση υπολογίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές ως αριθμούς, επιλέγει να συμπτύξει και να καταργήσει τμήματα, αφήνει παιδιά αστήρικτα χωρίς ειδική αγωγή, σχολεία που θα ασφυκτιούν οικονομικά με ένα 500ευρο, μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι η ασφάλεια και οι σύγχρονες ανάγκες των μαθητών υπολογίζονται ως κόστος από κυβέρνηση, υπουργείο και δημοτική αρχή.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για σύγχρονα σχολεία που δεν πέφτουν οι οροφές, που δεν πλημμυρίζουν με τη βροχή, που δε γίνονται επικίνδυνα στον πρώτο σεισμό. Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους».

Νεότερη ενημέρωση: 9/10

Ηράκλειο Πολιτών: Σε καθημερινό κίνδυνο τα παιδιά μας

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η δημοτική παράταξη Ηράκλειο Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδημητρίου, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

«Όπως πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, σε ακόμα ένα σχολείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έπεσε το ταβάνι! Πρόκειται για το 7ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας, όπου το ταβάνι έπεσε στα τραπέζια που τρώνε οι μαθητές.

Η κατάσταση πλέον γίνεται πολύ σοβαρή. Κάθε μήνα έχουμε και από ένα τέτοιο συμβάν σε σχολείο του Δήμου μας, γεγονός που αποδεικνύει την οικτρή κατάσταση που βρίσκονται τα εκπαιδευτήριά μας. Ό,τι και να πούμε για τη δημοτική αρχή και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα θα είναι λίγο. Ένα μείγμα αδιαφορίας και αλαζονείας, σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση που έχουν οδηγήσει τον Δήμο, βάζει σε κίνδυνο καθημερινά τα παιδιά μας.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να διπλασιαστεί ο προϋπολογισμός των χρημάτων που πάνε στα σχολεία.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι εργασίες που χρειάζονται, όσο και αν κοστίζουν, ώστε να σταματήσουν να πέφτουν ταβάνια και σοβάδες.
  • Και, επιτέλους, υπάρχει και η πολιτική ευθύνη για τα χάλια που παρουσιάζουν τα σχολεία, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος κανένας να την αναλάβει. Αλήθεια, κανένας σας δεν ντρέπεται γι’ αυτήν την κατάσταση; 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet