Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» και Σύλλογοι Γυναικών
Κοινωνία

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» και Σύλλογοι Γυναικών

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», καθώς και οι Σύλλογοι Γυναικών Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, με μία εκδήλωση στις 14 Μαρτίου.

Ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά: «Με συγκεκριμένη επιλογή τραγουδιών έγινε αναφορά στους αγώνες των γυναικών στο παρελθόν, στο παρών αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον δώσαμε υπόσχεση συνέχισης των αγώνων. Το Πολύκεντρο Ηλέκτρα Αποστόλου αποδείχτηκε μικρό να χωρέσει όσες και όσους ανταποκρίθηκαν με τη μαζική τους προσέλευση στο κάλεσμα των μαζικών μας φορέων.Οι συναγωνίστριες από το εκπαιδευτικό σωματείο και τους Συλλόγους Γυναικών διαβάσαμε κείμενα, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από τις γενναίες γυναίκες της Φουέντε Οβεχούνα, τις Μοντίνες των ρυζοχώραφων της Ιταλίας, τις υφάντριες του Πειραιά, τις καπνεργάτριες του Αγρινίου, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, τις γυναίκες εξόριστες, φτάνοντας σε μαρτυρίες στο παρόν από τις εκπαιδευτικούς, από τις άνεργες, τις εμποροϋπαλλήλους, τις εργαζόμενες στην υγεία, τις γυναίκες που βιώνουν την πολύμορφη βία καθημερινά. Ενδιάμεσα ακούσαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί υπέροχα τραγούδια με ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκαν ο Κώστας Βλαχούτσος και η Ράνια Μπαλή.

Μάλιστα, ο Σύλλογος σημειώνει: «Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή όπου διαβάστηκε η επιστολή που μας έστειλε μια συναγωνίστρια από τη ΛΑΡΚΟ, περιγράφοντας την περηφάνια και τη δύναμη που παίρνουν εκεί οι γυναίκες από την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των εργαζομένων για να συνεχίσουν τον τίμιο αγώνα που δίνουν.

Σχεδιάζουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματά μας: την Παρασκευή 18/3 στο υπουργείο Παιδείας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, την Κυριακή 20/3 στην Αλσούπολη στο οικόπεδο της ALTEC για να τιμήσουμε τους ανθρακωρύχους και όλοι μαζί στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη. Δώσαμε το επόμενο ραντεβού μας στο σωματείο μας , στον γυναικείο σύλλογο, στη δράση για να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει σε μας, στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας, στους μαθητές μας, μια ζωή χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet