Καμπάνια ενημέρωσης κατά των κουνουπιών ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Καμπάνια ενημέρωσης κατά των κουνουπιών ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Την ετήσια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά τις απαραίτητες, προληπτικές παρεμβάσεις που υλοποίησαν, και, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, θα συνεχίσουν να υλοποιούν για όσο χρειάζεται, οι δημοτικές υπηρεσίες, ο Δήμος καλεί τους Ηρακλειώτες να εφαρμόσουν απλές, αλλά καίριες πρακτικές και στον προσωπικό τους χώρο – τις οποίες θα βρουν αναλυτικά στο σχετικό φυλλάδιο που διανέμεται αυτή την περίοδο – ώστε η συμμαχία Δήμου και κατοίκων να εξασφαλίσει ότι φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την έντονη παρουσία κουνουπιών.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, όλο το προηγούμενο διάστημα, στην έγκαιρη, προβλεπόμενη διορία, ο Δήμος προχώρησε στη δειγματοληψία για τον εντοπισμό προνυμφών και στους επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς σε ρέματα, φρεάτια όμβριων υδάτων, κοινόχρηστους χώρους και λοιπά στρατηγικά σημεία.

Εξίσου σημαντικό με τις παρεμβάσεις που κάνει ο Δήμος είναι και η μέριμνα στα σπίτια, οι απλές ενέργειες που οι κάτοικοι της πόλης μπορούν και πρέπει να κάνουν στους δικούς τους χώρους για να υπάρξει ολοκληρωμένη προστασία.

«Πιστεύουμε ότι η ενημέρωση, η πρόληψη και η συνεργασία είναι το κλειδί για κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο. Στην κατεύθυνση αυτή, μαζί με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ψεκασμών και απεντόμωσης που εκτελούν οι δημοτικές υπηρεσίες σε όλη την πόλη, ετοιμάσαμε ένα χρηστικό εργαλείο ενημέρωσης για όλους τους πολίτες», το μήνυμα του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι:

  • Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια, ελαστικά κτλ.
  • Φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές τις υδρορροές, αλλά και κάθε κανάλι νερού ώστε αυτό να απορρέει.
  • Προσέχουμε για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.
  • Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να φροντίσουμε ώστε να αποστραγγίζουν καλά.
  • Δεν ποτίζουμε υπερβολικά τις γλάστρες μας.
  • Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κ.τ.λ.) φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συχνά.
  • Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μαζεύουν το νερό της βροχής.
  • Κουρεύουμε τακτικά το γκαζόν και περιποιούμαστε την χαμηλή βλάστηση όπου είναι πυκνή για να μην φωλιάζουν εκεί κουνούπια.

Πιθανά σημεία εστιών σε ιδιωτικούς χώρους:

Πιατάκια γλάστρας, κουβάδες – τενεκέδες για πότισμα, ποτίστρες για γάτες/ σκύλους, μεταχειρισμένα λάστιχα, τούβλα, τσιμεντόλιθοι, δεξαμενές νερού, σιντριβάνια, φρεάτια με ρολόγια νερού, φρεάτια γενικά, σχάρες σε γκαράζ (ειδικά υπόγεια), υδρορροές χαλασμένες, χαλασμένα συστήματα ποτίσματος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet