Ανοιχτά προαύλια για καλό καλοκαίρι ζητούν οι γονείς στον Δήμο Κηφισιάς
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Ανοιχτά προαύλια για καλό καλοκαίρι ζητούν οι γονείς στον Δήμο Κηφισιάς

Η σχολική χρονιά τελείωσε και για τους γονείς κρίσιμο ζήτημα παραμένει η δημιουργική απασχόληση και το παιχνίδι των παιδιών, τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα όπως τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς. Ειδικά για τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τον Δήμο για δημιουργική απασχόληση, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, όπως υποστηρίζουν.

Την ίδια ώρα η πλειονότητα των σχολικών προαυλίων παραμένουν κλειστά, ενώ σε άλλους δήμους έχει εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στα προαύλια, τα οποία με ευθύνη των ίδιων των δήμων παραμένουν ανοιχτά. Αντιθέτως, στον Δήμο Κηφισιάς, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, τα παιδιά αναγκάζονται να σκαρφαλώνουν σε μάντρες και να πηδούν κάγκελα προκειμένου να αθληθούν ή να παίξουν στα σχολικά προαύλια, υπό την απειλή κυρώσεων από τις Αρχές.

«Τα παιδιά αξίζουν και έχουν κάθε δικαίωμα να απολαμβάνουν τα προαύλια των σχολείων τους, ώστε να μην αναλώνονται στα βιντεοπαιχνίδια, σε άσκοπες βόλτες και επικίνδυνες δραστηριότητες. Τα ανοιχτά φυλασσόμενα προαύλια για τα παιδιά αποτελούν χώρους κοινωνικοποίησης, ελεύθερου παιχνιδιού και άσκησης» τονίζει η Ένωση και προσθέτει:

«Σήμερα το αίτημά μας για ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ, με φύλακες και καθαριότητα, τις καθημερινές τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, για ελεύθερο παιχνίδι και συνεύρεση των παιδιών, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ και ζητάμε από τον Δήμο Κηφισιάς να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet