Διάρρηξη στη Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού – Οι δράστες αφαίρεσαν 10.000 ευρώ
Κοινωνία

Διάρρηξη στη Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού – Οι δράστες αφαίρεσαν 10.000 ευρώ

Στόχος διαρρηκτών έγινε το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024 το κτήριο της Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού στην Κηφισιά, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δράστες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο, αλλά πήδηξαν τον μαντρότοιχο και αφού ξήλωσαν μια σιδεριά από παράθυρο, μπήκαν στο κτήριο. Νωρίτερα, οι δράστες είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν τις κάμερες ασφαλείας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το λογιστήριο της Μητρόπολης όπου εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο ξήλωσαν, αν και ήταν βιδωμένο στο πάτωμα. Κατάφεραν να το μεταφέρουν μέχρι το παράθυρο, από το οποίο μπήκαν, αλλά τελικά το παράτησαν εκεί για άγνωστο λόγο.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κώστα Παπαδόπουλου, δεν έφυγαν πάντως με άδεια χέρια, καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν ένα μεταλλικό κουτί μέσα στο οποίο υπήρχαν 10.000 ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr

Νεότερη ενημέρωση 13.10

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τη διάρρηξη

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε διάρρηξη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος στην Κηφισιά. Οι δράστες αρχικά εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου και, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό, έκοψαν το σιδερένιο προστατευτικό κιγκλίδωμα του παράθυρου ενός εκ των γραφείων και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο. Κατέστρεψαν τις κάμερες και προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 8.000€ περίπου. Με την άφιξη της Αστυνομίας τράπηκαν σε φυγή. Το συμβάν διερευνάται από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet