Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων ξεκινούν στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων ξεκινούν στον Δήμο Κηφισιάς

Σε ολοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων προχωρά ο Δήμος Κηφισιάς, μετά την έγκριση που έλαβε η ένταξη χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων» στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020», του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 2.965.026,00 ευρώ.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαριστεί τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για τη συμβολή τους, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για  τον επιστημονικό σχεδιασμό, καθώς και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργο Σκορδίλη για τον συντονισμό.

Ο Δήμος Κηφισιάς, όπως σημειώνει με σχετική ανακοίνωσή του, «υπεύθυνα και συστηματικά διεκδικεί κάθε πηγή χρηματοδότησης που μπορεί να ενισχύσει το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας. Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε δράσεις στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων και συγκεκριμένα στη διαχείριση του ρεύματος συλλογής και επεξεργασίας βιοαποβλήτων και πράσινων αποβλήτων.

Διαβάστε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet