Δράσεις υποστήριξης των παιδιών στο 3ο Δημοτικό Κηφισιάς από την «Προνόη»
Κοινωνία

Δράσεις υποστήριξης των παιδιών στο 3ο Δημοτικό Κηφισιάς από την «Προνόη»

Δίπλα στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Κηφισιάς, για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, μετά το ατυχές συμβάν του τραυματισμού του μικρού μαθητή από την πτώση της εξωτερικής πόρτας, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανής αποχώρησης από το σχολείο, βρέθηκε τόσο η Επιστημονική Ομάδα του Δήμου Κηφισιάς, όσο και η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικήανακοίνωση, από την Πέμπτη 23/5/20424 έως την Παρασκευή 31/5/2024, κατ’ εντολή του δημάρχου Κηφισιάς Β. Ξυπολητά, υλοποιήθηκαν οι εξής παρεμβάσεις:

  1. Συναντήσεις με τον διευθυντή του σχολείου, με μέλη της επιστημονικής ομάδας του «Προνόη» και την πρόεδρο του Δ.Σ. του «Προνόη».
  2. Συνάντηση με τον σύλλογο των διδασκόντων με στελέχη του «Προνόη» για παροχή οδηγιών διαχείρισης των μαθητών και επιμέρους ατομικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς.
  3. Υλοποίηση παρεμβάσεων διαχείρισης της κρίσης στους μαθητές, ανά τμήμα, βιωματικού χαρακτήρα από στελέχη του «Προνόη» σε όλα τα τμήματα του σχολείου (13 τμήματα).
  4. Διαδικτυακή συνάντηση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε συν-διοργάνωση με τη διεύθυνση του 3ου Δημοτικού για τους γονείς του σχολείου με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων μετά την έκθεση σε ένα τραυματικό γεγονός» ώρα 19.00-20.30. Εισηγήτρια: Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος υγείας – MSc,Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη». Στη συνάντηση συμμετείχαν 25 άτομα.
  5. Αποστολή βοηθητικού υλικού με πρακτικές συμβουλές και οδηγίες σε όλους τους γονείς του σχολείου μέσω e-mail.
  6. Υλοποίηση follow-up παρεμβάσεων σε όλα τα τμήματα του σχολείου και παρεμβάσεις στα τμήματα της Στ’ Δημοτικού (2 τμήματα) για τη μετάβαση στο γυμνάσιο, μερικές μέρες μετά την αρχική παρέμβαση.
  7. Παρουσία στελεχών και φοιτητών της επιστημονικής ομάδας στο σχολείο για παροχή βοήθειας ή συμβουλευτικής σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν.

Συντονίστρια των παρεμβάσεων ήταν η Σ. Μακαρώνη, ενώ στην υλοποίηση συμμετείχαν επιπλέον όλα τα στελέχη της επιστημονικής ομάδας, η Δ. Γιαννοπούλου, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια, Αν. Επ. Υπεύθυνη, η Αρχοντούλα Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός MSc – ψυχοθεραπεύτρια και η Βάσω Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός Med – ψυχοθεραπεύτρια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet