Δύο σύγχρονοι σεισμολογικοί σταθμοί στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Δύο σύγχρονοι σεισμολογικοί σταθμοί στον Δήμο Κηφισιάς

Δύο σύγχρονοι σεισμολογικοί σταθμοί, εξοπλισμένοι με αισθητήρα καταγραφής της ισχυρής εδαφικής κίνησης (επιταχυνσιογράφος), εγκαταστάθηκαν στον Δήμο Κηφισιάς από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατόπιν επικοινωνίας του δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Δρ Βασίλη Καραστάθη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι σταθμοί εγκαταστάθηκαν από επιστήμονες και τεχνικούς του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ο πρώτος εγκαταστάθηκε στο δημαρχείο Εκάλης και ο δεύτερος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο (Νέα Κηφισιά).

Ο σταθμοί λειτουργούν και στέλνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο καθ’ όλο το 24ωρο στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, όπου πραγματοποιείται συλλογή και επεξεργασία τους.

Η εγκατάσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης και πύκνωσης του δικτύου καταγραφής ισχυρών εδαφικών κινήσεων στην Αττική, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται να εγκατασταθούν συνολικά 50 νέοι σταθμοί.

Η αναβάθμιση των δικτύων θα επιτρέψει τη βελτίωση της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου Αττικής με εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet