Ενημερωτική εκδήλωση για τα θέματα ύπνου των παιδιών στο άλσος Κηφισιάς στις 3/6
psychagogein.gr
Κοινωνία

Ενημερωτική εκδήλωση για τα θέματα ύπνου των παιδιών στο άλσος Κηφισιάς στις 3/6

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς έχει την τιμή να φιλοξενεί την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΕΡΕΣ», στο άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», την Πέμπτη 3/6/2021 και ώρα 19:00, της οποίας το περιεχόμενο προσεγγίζει με σφαιρικό τρόπο τα θέματα ύπνου των παιδιών, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση υλοποιείται από το ΑμΚΣ «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ», στο πλαίσιο, του προγράμματος «Πιτζάμα Project».

Κατά τη διάρκεια της θα λάβουν χώρα ομιλίες από επιστήμονες που συνοψίζονται ως εξής:

  • «Η φυσιολογία του ύπνου στα παιδιά», Άννα Παρδάλη, παιδίατρος-επιστημονική συνεργάτης Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • «Τα κοινωνικο-συναισθηματικά οφέλη μιας ρουτίνας ύπνου για τα παιδιά: Πώς ρυθμίζουμε τις συνθήκες για τα βέλτιστα αποτελέσματα», Αθηνά Δεσύπρη, ψυχολόγος MSc με ειδίκευση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς και Υπεύθυνη της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας στην Ελληνική Κοινότητα Ανάλυσης Συμπεριφοράς.
  • «Η έλλειψη ύπνου “πάει” σχολείο», Τότα Αρβανίτη-Παπαδοπούλου, Παιδαγωγός-Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, MA in Education.
  • «Το βιβλίο ως μία από τις καθημερινές, αδιατάραχτες ρουτίνες ύπνου των παιδιών», Απόστολος Πάππος, νηπιαγωγός-αρθρογράφος του βραβευμένου portal elniplex.com.
  • «Κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες που επηρεάζουν την καθημερινή ρουτίνα ύπνου των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας», Βαγγέλης Μακρής, Κοινωνιολόγος MSc.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, συγγραφέας, πρώην πρόεδρος του ΑμΚΣ «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ».

Πληροφορίες στον αριθμό επικοινωνίας: 213 2007193 & και στο email: [email protected]

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet