Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η ομιλία «Αυτοεκτίμηση των παιδιών – Πώς ενισχύεται και πως αποδυναμώνεται» του Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η ομιλία «Αυτοεκτίμηση των παιδιών – Πώς ενισχύεται και πως αποδυναμώνεται» του Κ.Π. «Προνόη»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου, της Ν. Ερυθραίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς, διοργάνωσε διαδικτυακή ομιλία, με θέμα «Αυτοεκτίμηση Των Παιδιών, Πως Ενισχύεται Και Πως Αποδυναμώνεται», την Δευτέρα, 1 Μαρτίου του 2021, όπως ενημερώνει το Κέντρο Πρόληψης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, γονείς και εκπαιδευτικοί, είχαν τη δυνατότητα, από την ασφάλεια του σπιτιού τους, να μυηθούν στα «μυστικά» της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών!

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» αναφέρει τα εξής:

Επίσης, αναλύθηκαν οι «παγίδες» που πέφτουμε, άθελα μας, και αποδυναμώνουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών! Επισημάνθηκε, ότι η αυστηρή αρνητική κριτική, με αρνητικός χαρακτηρισμό, «ταμπέλες» και «συγκρίσεις» στα παιδιά, όπως και η υπερπροστασία, από την άλλην πλευρά, είναι οι κύριοι «δράκουλες» της πίστης και της αγάπης των παιδιών, στον εαυτό τους. Ενώ, η καλή αυτοπεποίθηση των γονέων, «καθρεφτίζει» και είναι εμβόλιο της καλής αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Η αποδοχή και «η αγάπη άνευ όρων», μαζί με την θαυματουργή τεχνική της «ενεργητικής ακρόασης» των παιδιών, είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για το χτίσιμο μιας θετικής εικόνας, αξίας και αγάπης  εαυτού.

Η διαδικτυακή αυτή δράση, ήταν στο πλαίσιο του «ολιστικής» κατεύθυνσης του Κ.Π. «ΠΡΟΝΟΗ» και της στενής συνεργασίας του με τα σχολεία και τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, αποσκοπώντας στην υποστήριξη  γονέων και εκπαιδευτικών, στον τόσο σημαντικό και δύσκολο ρόλο τους, με κύριο σκοπό τη βελτίωση στην επικοινωνία στην οικογένεια και στο σχολείο και την ενίσχυση της προσωπικότητας των μαθητών!

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από την ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλο και αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. «ΠΡΟΝΟΗ», Διονυσία Γιαννοπούλου.

Θα ακολουθήσει ύστερα από αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών, επόμενη ομιλία, μέσα στον Μάρτιο με θέμα «Όρια Δύναμη, Διαχείριση Συγκρούσεων». 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet