Η Νέα Ερυθραία τιμά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Κοινωνία

Η Νέα Ερυθραία τιμά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή έχει προγραμματίσει το ΚΕΜΜΕ του Δήμου Κηφισιάς, με πρόεδρο την Έφη Κούτση.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «προσκλητήρια» μνήμης και τιμής για τα 100 χρόνια έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Νέας Ερυθραίας. Μάλιστα, σημειώνει ότι δεμένη η Νέα Ερυθραία με την παράδοσή της, καθώς ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες από την περιοχή της Χερσονήσου της Ερυθραίας Μικράς Ασίας, κρατά ζωντανή την ιστορική μνήμη.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας, το οποίο οφείλει το όνομά του στην Αναξαγόρειο Σχολή Βουρλών Μικράς Ασίας. Στο σχολείο φιλοξενείται, επίσης, και έκθεση φωτογραφίας σπιτιών και στοιχείων από τα ελληνικά χωριά της Χερσονήσου της Ερυθραίας, με τη σημερινή τους μορφή.

Το Σάββατο 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Θεόφιλος». Η παράσταση σε κείμενο του Θ. Σκρουμπέλου, με τον ηθοποιό Θ. Προκοπίου και τη δυναμική συμβολή της παρουσίας και της φωνής της Τ. Σιδέρη συγκλόνισε τους θεατές. Τη βραδιά προλόγισε η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο λυκειάρχης Π. Σπιθουράκης.

Ακόμη, το ΚΕΜΜΕ έχει προγραμματίσει για τον Ιούνιο τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Πέμπτη, 16-6-2022, ώρα 20:30 Βίλα Μπότση  Συναυλία με τίτλο « Μουσικές Αποχρώσεις ..» Το μπουζούκι Η συναυλία οργανώνεται από κοινού από το Σύλλογο « Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» και το Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας» 
  • Πέμπτη, 30-6-2022, ώρα 20:30 Βίλα Μπότση Το Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας σε συνεργασία Φιλαρμονική του Δήμου μας σε διεύθυνση Φ. Χίου διοργανώνουν Συναυλία μικρασιατικής μουσικής.

Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet