Κηφισιά: Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων Αιγυπτιωτών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Κοινωνία

Κηφισιά: Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων Αιγυπτιωτών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 11.00, τελέσθηκε με κάθε επισημότητα η λιτή ετήσια τελετή μνήμης για τους 145 φονευθέντες Έλληνες Αιγυπτιώτες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην ξηρά – τη θάλασσα και τον αέρα, έμπροσθεν του περικαλλούς μνημείου τους επί της πλατείας Ηρώων του Άστεως Αιγυπτιωτών στη Κηφισιά παρουσία αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους κοινού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε: χαιρετισμό του προέδρου ΟΣΑΕ Μάρκου Μάστρακα προς τους προσελθόντες και όσους συνέδραμαν στη πραγματοποίησή της, επιμνημόσυνη δέηση από τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως Κηφισιάς πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη Νικάναρο μετά του πρωτοπρεσβύτερου π. Χαράλαμπου, επετειακή ομιλία από τον Μάρκο Μάστρακα με θέμα «Συμμετοχή του Ναυτικού μας στον Β΄ Π.Π. από την Αίγυπτο», προσκλητήριό τους από τον Νικόλαο Δημητρίου, ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους, κατάθεση τριαντάφυλλων αντί στεφάνων, απαγγελία δύο ποιημάτων του Αλεξανδρινού ποιητή Καβάφη, που ερμήνευσαν εξαίρετα με συγκίνηση οι Αιγυπτιώτες ηθοποιοί Βαρβάρα Κυρίτση και Πάνος Κατέρης, σημαντικοί χαιρετισμοί από τον πρέσβη της Αιγύπτου Omar Amer Youssef, τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, τον βουλευτή Θοδωρή Ρουσόπουλο και τον επίτιμο πρόεδρο ΟΣΑΕ Γ. Οικονομίδη.

Η τελετή έκλεισε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του ΣΑΕ Κώστα Μιχαηλίδη και επίδοση τιμητικής πλακέτας στον κ. Μ. Μάστρακα για τη πολυετή προσφορά του στα κοινά και δρώμενα των Αιγυπτιωτών Ελλήνων και τον εθνικό ύμνο από την Φιλαρμονική του Δήμου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Φίλιππου Χίου, που σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως και υπερηφάνειας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ακολούθησε δεξίωση με εκλεκτά Αιγυπτιακά εδέσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων που τιμήθηκαν δεόντως, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Ποιοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet