«Κηφισοπαιχνιδίσματα» σε έναν καταπράσινο… παιχνιδότοπο
Κοινωνία

«Κηφισοπαιχνιδίσματα» σε έναν καταπράσινο… παιχνιδότοπο

Το Άλσος Κηφισιάς υποδέχτηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 για ακόμη μία χρονιά τα Κηφισοπαιχνιδίσματα!!! Ο καθιερωμένος πλέον θεσμός, που φτάνει αισίως στη 14η χρονιά του, σε διοργάνωση του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, μεταμόρφωσε και φέτος το πανέμορφο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» σε έναν καταπράσινο παιχνιδότοπο με πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Το άλσος γέμισε από το πρωί με τους μικρούς φίλους του και τους γονείς τους, οι οποίοι συμμετείχαν στα δρώμενα ως αργά το μεσημέρι… χάρη και στον ωραίο καιρό, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις…

Πολυάριθμες ήταν οι δράσεις που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές, να παίξουν μικρούς ρόλους και να αυτοσχεδιάσουν στο θεατρικό παιχνίδι με την Κική Αυγουστάτου, τη σκηνοθέτιδα της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας του Δήμου, να γνωρίσουν νέους συγγραφείς από τα βιβλιοπωλεία Monogram και Σπόρος, να παίξουν έξυπνα και πρωτόπυπα επιτραπέζια παιχνίδια από την Game Rules.

Επίσης, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια από το Γελαστό Πορτοκάλι, έλαβαν δωρεάν ενημερωτικό υλικό από την Ορνιθολογική Εταιρεία (φυλλάδια, αφίσες, βιβλιαράκια για πουλιά κ.λπ.) και υλικό για εκπαιδευτικούς όσο και υλικό ενίσχυσης της Εταιρείας, αλλά και συμμετείχαν με τη συμβολή εθελοντών σε μικροκατασκευές για πτηνά…

Ακόμα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γυμνάσουν νου και σώμα δοκιμάζοντας να παίξουν ξιφασκία και πινγκ-πονγκ, ενώ οι μικρές… της παρέας αφέθηκαν στις κοπέλες από την εταιρεία Oriflame, οι οποίες ζωγράφισαν στα προσωπάκια τους πολλών ειδών χαρούμενα και πρωτότυπα σχέδια.

Σημαντική η παρουσία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που συντόνισε διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο διοργάνωσε μικροκατασκευές και σκοποβολή.

Την προσοχή των μικρών επισκεπτών του άλσους κέντρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό και το τραμπολίνο, με τα παιδιά να περιμένουν υπομονετικά σε πολυάριθμες ουρές προκειμένου να ανέβουν και να γευτούν την εμπειρία αυτή, αλλά και η σκοποβολή.

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τα παιδιά, αλλά και οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να γευτούν προϊόντα προσφορά ευγενών χορηγών του Δήμου (Στεργίου, Βενέτης, Θανόπουλος, Oki Doki, My Market, Market in, Sweet Habit, ΔΕΛΤΑ).

Στα Κηφισοπαιχνιδίσματα παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Αχιλλέας Κουρέπης, ο αντιπρόεδρος, Νικήτας Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης, η αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Ζέτη Κασσιμάτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς, Βαγγέλης Αυλήτης, Χρήστος Καλός, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, Γιάννης Παντελεάκης και Γιώργος Παπαδόπουλος.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet