Παιχνίδια, χορός & τραγούδι στη γιορτή των ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Παιχνίδια, χορός & τραγούδι στη γιορτή των ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενιαία γιορτή των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Κηφισιάς, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στο Γ΄  ΚΑΠΗ του Δήμου.

Η γιορτή ξεκίνησε από το πρωί με παράλληλες δράσεις και στα τέσσερα ΚΑΠΗ. Στο Α΄ ΚΑΠΗ με τη βοήθεια της κοινωνικής λειτουργού Λίλας Αθανασίου και της νοσηλεύτριας Μαρίνας Μωραΐτη οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το δημιουργικό παιχνίδι «Σπαζοκεφαλιές», ενισχύοντας τη μνήμη τους και την ψυχολογική τους διάθεση.

Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας. Τα μέλη χαλάρωσαν παίζοντας το  «παραδοσιακό τάβλι» με την επιμέλεια των φυσιοκοθεραπευτών Δημήτρη Ζαφείρη, Σάκη Θεοδωρόπουλου και Ευθύμιου Κωτσού.

Ακολούθησε ποιητικό πρωινό με μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ Αλωνίων. Οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν σε καλοκαιρινά μονοπάτια και είχαν την ευκαιρία να μεταφερθούν για λίγο στην ξενοιασιά της θερινής ραστώνης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο Γ΄ ΚΑΠΗ με  το παιχνίδι των «Ερωτοαπαντήσεων» που επιμελήθηκαν οι  εργοθεραπευτρια Βάσω Χατζηεμμανουήλ, η επισκέπτρια Υγείας Νίνα Δράκου και η φυσικοθεραπευτρια Σοφία Μαμζμερίδη. Ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που άνοιξε με τη χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μιχαηλίδη και συνεχίστηκε με τη χορευτική ομάδα των μελών που επιμελήθηκαν η καθηγήτρια παραδοσιακών χορών Δέσποινα Σκέρλου και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ζωή Τσατσαρώνη.

Η δράση ολοκληρώθηκε με γλέντι, χορό και βραβεύσεις των συμμετεχόντων. Τον συντονισμό και την επιμέλεια της πρώτης γιορτής των ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς είχε η αναπληρώτρια προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής & Εφαρμογής Προγραμμάτων Προστασίας 3ης Ηλικίας Μαίρη Κανελλοπούλου. Παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος του Α΄ ΚΑΠΗ και πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Σταύρος Ζαπάντης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας και πρόεδρος  της Σχολικής – Επιτροπής  Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Νικήτας Κόκκαλης, καθώς και ο πρόεδρος της επιτροπής ΚΑΠΗ Αλωνίων Περικλής Καραγιαννάκης και τα μέλη αυτής, η κοινοτική σύμβουλος Κηφισιάς Λάουρα Αλιμπράντη και η κα Λίλη Χατζηγεωργίου. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, ο πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας Απόστολος Κασιούρας και η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση και το προσωπικό των ΚΑΠΗ εύχεται «Καλό Καλοκαίρι».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet