Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Αναβάθμισης και Κατασκευής Αθλητικών Υποδομών του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Αναβάθμισης και Κατασκευής Αθλητικών Υποδομών του Δήμου Κηφισιάς

Παρουσία των συλλόγων της Κηφισιάς και πλήθους επισήμων, στην αίθουσα του ανακαινισμένου και επισκευασμένου Δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου «Ι. Ζηρίνης», ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς παρουσίασε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το Σχέδιο Αναβάθμισης και Κατασκευής Αθλητικών Υποδομών 2024-2025 για τον Δήμο.

Όπως τόνισε ο κ. Ξυπολυτάς, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ανακαινισμένου και επισκευασμένου Δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου του Ζηρίνειου, που έπειτα από περίπου 10 χρόνια παραδίδεται προς χρήση σε αθλούμενους πολίτες και αθλητικούς συλλόγους, «Όταν το καλοκαίρι είπαμε πως θα παραδοθεί το Ζηρίνειο στις 5 Οκτωβρίου, σήμερα 4 Οκτωβρίου παραδίδεται με μία ανακαίνιση, που τουλάχιστον τα τελευταία πολλά χρόνια χρειαζόταν ο χώρος, όντας σε εξαιρετικά κακή κατάσταση».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική αυτή την πρώτη του συνάντηση με όλους τους φορείς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης ,δήλωσε: «Είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι εσείς οι επικεφαλής των συλλόγων σας, γιατί σε αυτή την πόλη έχουμε μεγάλη παραφιλολογία. Και οι εντάσεις όλων των προηγούμενων ετών με κακή επικοινωνία μεταξύ των φορέων έφεραν τον αθλητισμό πολύ πίσω. Και πλέον πρέπει να είστε ανοιχτοί να γνωρίζετε τις προθέσεις μου, ασχέτως αν κάποιοι διαφωνήσουνε, εγώ θα προχωρήσω στην υλοποίηση αυτών, που απαιτούνται γιατί η πόλη πρέπει να έχει αθλητικές υποδομές. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις αθλητικές υποδομές που είχαν η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη τα τελευταία 30 χρόνια, με σχεδόν σήμερα διπλασιασμένο πληθυσμό. Η ανάγκη για αθλητικούς χώρους είναι πλέον επιτακτική».

Αναφέρθηκε επίσης στην κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, επισημαίνοντας ότι «πολλά από όσα έχουμε κάνει, αν όχι η πλειοψηφία έχουν γίνει είτε από χορηγίες, είτε από χρηματοδοτήσεις, είτε από οικονομίες του Δήμου», ενώ απευθυνόμενος στην αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής, κα Κεφαλογιάννη και στον περιφερειακό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Χιωτάκη επεσήμανε πως «τη στιγμή που στο Νότιο τομέα έχει δοθεί για ανάπτυξη μισό δισ., ο βόρειος τομέας χρειάζεται τη στήριξή σας».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς επικεντρώθηκε στις αθλητικές κτηριακές εγκαταστάσεις που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται μέσα στους επόμενους 12 μήνες με ταυτόχρονη προβολή εικόνων στη γιγαντοοθόνη.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο δήμαρχος Κηφισιάς απευθυνόμενος στα μέλη των Φορέων και των αθλητικών συλλόγων τόνισε πως «Στο μεγάλο πλάνο επισκευής των βασικών υποδομών της πόλης μας χρειάζομαι και τη δική σας πλάτη. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πολύ δουλειά. Μαγικά δεν γίνονται, λύσεις δεν μπορούμε να έχουμε την άλλη μέρα το πρωί, χρήματα με τη σέσουλα δεν μπορούμε να έχουμε. Σας καλώ λοιπόν το επόμενο διάστημα, να είστε κοντά, στην προσπάθεια και όταν υπάρχει πρόβλημα να έρχεστε απευθείας σε επαφή με την Αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο, αφού η πρόθεση υπάρχει, αλλά υπάρχουν προβλήματα που λύνονται και άλλα που δεν λύνονται».

Νωρίτερα, στον σύντομο χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, Λίλα Δραγώνα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στον ανακαινισμένο χώρο του ιστορικού χώρου και τόνισε πως «αυτό αποτελεί την αφετηρία έργων που είναι σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και πολιτισμός».

Στη συνέχεια κατά τον χαιρετισμό που απηύθυναν η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, η ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνά Λινού, ο βουλευτής Α’ Αθηνών των Σπαρτιατών Αθανάσιος Χαλκιάς και η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, συνεχάρησαν τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για το μέχρι ώρα έργο που έγινε στην πόλη, τις ενέργειες και πρωτοβουλίες τους να δίνουν σε όλους χώρους για άθληση εκφράζοντας τη στήριξή τους στις ευκαιρίες που δίνονται στους νέους να ενταχθούν στον αθλητισμό και να ασχοληθούν με κάτι υγιές που θα τους βοηθήσει σωματικά και ψυχικά στην υγεία τους».

Προηγούμενο άρθρο

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Αναβάθμισης και Κατασκευής Αθλητικών Υποδομών του Δήμου Κηφισιάς

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet