Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου Κηφισιάς στην Εκάλη
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου Κηφισιάς στην Εκάλη

Παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο δημάρχος Κηφισιάς, προέδρος του ΣΠΑΠ, Βασίλης Ξυπολυτάς, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, στην Εκάλη, τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου Κηφισιάς.

Πρόκειται για το πρώτο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δήμου και το 2ο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Αττική. Επικεφαλής του νέου κλιμακίου είναι ο μόνιμος πυροσβέστης Ραφαήλ Σιδηράς, ενώ στελεχώνεται από εθελοντές πυροσβέστες. Όλοι οι εθελοντές είναι πιστοποιημένοι για όλα τα συμβάντα που επεμβαίνουν κι έχουν κάλυψη αστικής ευθύνης. Λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο όπως ένας επαγγελματικός σταθμός, με τη μόνη διαφορά ότι στελεχώνεται από εθελοντές.

Στις εγκαταστάσεις του θα στεγάζονται συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Τα δύο εξ αυτών, τα μεγάλα πυροσβεστικά, τα εξασφάλισε ο Δήμος από χορηγίες, ένα ακόμη έφερε το Πυροσβεστικό Σώμα και το τέταρτο το παραχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς.

Στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Εκάλης, στον χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο το νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δήμου. Στόχος μάλιστα της δημοτικής αρχής είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναβαθμιστεί σε πλήρη Πυροσβεστικό Σταθμό, με πολλαπλές επιχειρησιακές δυνατότητες.

Το αναλυτικό δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια του πυροσβεστικού κλιμακίου:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet