Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα «Μελίτη» στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα «Μελίτη» στον Δήμο Κηφισιάς

Πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τον Δήμο Κηφισιάς Και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα «Μελίτη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ιωάννης Κεχρής, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα, «Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σώζει ζωές αποδεδειγμένα. Συνεπώς, στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου μέσα από τη δομή των ΚΕΠ Υγείας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες πριν εκδηλώσουν τη νόσο. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, επίσης, αναφέρθηκε στην ευθύνη της Περιφέρειας, να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων και τόνισε ότι αυτό υλοποιείται μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας και την ενίσχυση των ΚΕΠ Υγείας της Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

Διαβάστε αναλυτικά για τη δράση

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet