Συνεχίζεται το πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος με τον συντονισμό του Κέντρου Προλήσεων «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος με τον συντονισμό του Κέντρου Προλήσεων «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς

Ανακοινώθηκε η συνέχιση του προγράμματος συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς με το εργαστήριο Προληπτικής Καρδιολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ (Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος)  και την Ειδική Ακαδημαϊκή Μονάδα Μελέτης Καπνισματικής Συμπεριφοράς (Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας) του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για ένα ψυχοκεκπαιδευτικό πρόγραμμα  που μέσω ψυχολογικής υποστήριξης θα ενισχύει τους συμμετέχοντες στην απόφασή τους να κόψουν το κάπνισμα και θα τους παρέχει τη βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν τη διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα. Παράλληλα,  κατά την διάρκεια του προγράμματος, το οποίο θα συντονίζεται από το Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ, θα γίνει ενημέρωση και παρεμβάσεις από όλη την επιστημονική ομάδα του ιατρείου διακοπής καπνίσματος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.  Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θα πληροφορηθούν για  τις παρεχόμενες φαρμακοθεραπείες και τη λειτουργία του ιατρείου  Διακοπής Καπνίσματος. Επιπλέον, θα γίνεται συμβουλευτική παρέμβαση  από ειδικούς υγείας  της  Ειδικής Ακαδημαϊκής Μονάδας Μελέτης Καπνισματικής Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής

Το πρόγραμμα ξεκινά Δευτέρα 13 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00-20:30. Οι επόμενες συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη την παραπάνω ώρα.

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα: Δωρεάν

Δήλωση συμμετοχών: Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι τις  6 Μαρτίου 2023.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet