Το κέντρο Νέας Ερυθραίας άδειασε από αυτοκίνητα και γέμισε με πατίνια και ποδήλατα
Κοινωνία

Το κέντρο Νέας Ερυθραίας άδειασε από αυτοκίνητα και γέμισε με πατίνια και ποδήλατα

Οι νέες μορφές κινητικότητας που περιλαμβάνουν το περπάτημα, το ποδήλατο και το πατίνι δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Η δημοτική αρχή τονίζει ότι προχώρησε στην παραχώρηση δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες και σημειώνει ότι πρόκειται για μία δράση συμβατή με το πνεύμα της εποχής μας, αλλά και με τις τάσεις σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Είχαν προηγηθεί τρεις δράσεις «Κυριακή χωρίς Αυτοκίνητο» στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς. Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει πως σταθμίζει τις γνώμες των πολιτών και των επαγγελματιών και καταγράφει τις απόψεις και τις επισημάνσεις τους.

«Μέσω της δράσης οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά την πόλη. Στόχος είναι η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης, αλλά φυσικά και η προστασία του περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Κηφισιάς και τους εθελοντές, που βοήθησαν στον ασφαλή αποκλεισμό του  κέντρου της Νέα Ερυθραίας», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet