«Φροντίζω τη διατροφή, Προσέχω την υγεία» στο Άλσος Κεφαλαρίου
Κοινωνία

«Φροντίζω τη διατροφή, Προσέχω την υγεία» στο Άλσος Κεφαλαρίου

Μια εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τίτλο «Φροντίζω τη διατροφή, Προσέχω την υγεία» θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Άλσος Κεφαλαρίου.

Εκδήλωση «Φροντίζω τη διατροφή, Προσέχω την υγεία» στο Άλσος Κηφισιάς

Η τρίωρη εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και περιλαμβάνει ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της διατροφής, αλλά και πολλές παράλληλες δράσεις.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ι. Λάτση και άλλους φορείς με σκοπό τη διάδοση της ιδέας της υγιεινής διατροφής.

Η ημερίδα τελεί υπό την αρωγή και στήριξη του υπουργείου Υγείας και έχει οργανωθεί με τη φροντίδα του κ. Δημητρίου Καραγιάννη, γαστρεντερολόγου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και της κ. Μερόπης Κοντογιάννη, επίκουρης καθηγήτριας Κλινικής Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκειά της δράσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσειενδιαφέρουσες ομιλίες από καθηγητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Πρόγραμμα ημερίδας

10.30-11.30: Σύντομοι χαιρετισμοί

11.30-12.15:

  • Παπαθεοδωρίδης Γ., «Μείωσε το κόκκινο κρέας και απόφυγε τα αλλαντικά».
  • Βιάζης Ν., «Γίνε σωματικά δραστήριος».
  • Κοντογιάννη Μ., «Κατανάλωσε καθημερινά ποικιλία φρέσκων λαχανικών και φρούτων».
  • Ακριβιάδης Ε., «Γίνε σωματικά δραστήριος».
  • Λινού Α., «Μείωσε το αλάτι! Εγκατάλειψε τη ζάχαρη».

12.30-13.15:

  • Μπαθρέλλου Ε., «Πολεμώντας την παιδική παχυσαρκία».
  • Βαραγιάννης Π., «Σωστή ενυδάτωση για όλους».
  • Χολόγκιτας Ε., «Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα και διατροφή».
  • Καραμανώλης Γ., «Δίαιτα ελεύθερη γλουτένης: πότε τη συστήνουμε;».
  • Ταμπακόπουλος Δ., «ΣΕΕ με διάρροια: Διατροφικές συμβουλές».
Παράλληλες δράσεις

Στο περίπτερο του ΕΛΙΓΑΣΤ (Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής) θα μοιράζεται υλικό σχετικά με την εθνική πολιτική διατροφή του υπουργείου Υγείας και το περιοδικό Ευ ζειν.

Στο περίπτερο του Ιδρύματος Λάτση θα προβάλλεται συνεχώς το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της Τροφής».

Στο περίπτερο του Prolepsis (Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής) θα διανέμονται πληροφοριακά δελτία του ινστιτούτου για τη διατροφή, ενώ θα υπάρχει χώρος προκειμένου να ζωγραφίζουν τα παιδιά που θα επισκέπτονται τον χώρο.

Στο περίπτερο του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ, μάγειροι της σχολής θα μαγειρεύουν και θα προσφέρουν δωρεάν μικρά υγιεινά πιάτα.

Στο περίπτερο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάζονται και θα διανέμονται δείγματα προϊόντων της Μακεδονίας.

Στο περίπτερο του Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Μεσσηνίας το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα, όπως ελιές και σύκα, αλλά και να πληροφορηθεί για τον τρόπο καλλιέργειας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet