Ξεκινούν οι ομάδες γονέων του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη»
Κοινωνία

Ξεκινούν οι ομάδες γονέων του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη»

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» προσκαλεί σε συμμετοχή στις δωρεάν ομάδες γονέων που θα ξεκινήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Οι ομάδες θα είναι βιωματικές, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των  σεμιναρίων.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν δΎο ομάδες γονέων στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», Δήλου 10, στην Κηφισιά.

Η πρώτη ομάδα έχει θέμα την «Επικοινωνία στην Οικογένεια» και στοχεύει στην ενίσχυση και την εμψύχωση του γονεϊκού ρόλου. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε γονεϊκές δεξιότητες, όπως είναι η διαχείριση των συγκρούσεων, η διαχείριση των συναισθημάτων, κ.ά.  Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί σε 12 συναντήσεις, με δύο δυνατότητες επιλογής: α) κάθε Δευτέρα 10:30-12:30 και β) κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 και θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η κοινωνική λειτουργός, οικογενειακή σύμβουλος – σύμβουλος ζεύγους Διονυσία Γιαννοπούλου.

Η δεύτερη ομάδα έχει θέμα τις «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού – Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού» και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γονέων και στην εκπαίδευση σε τεχνικές πρόληψης κακοποιητικών συμπεριφορών, όπως είναι η λεκτική βία, η σωματική βία, κ.ά. Η ομάδα αυτή θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00-12:00 και θα πραγματοποιηθεί σε 12 συναντήσεις.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια οικογένειας & ζεύγους Βασιλική Αλεξάκη.

Και στις δύο ομάδες οι συμμετέχοντες θα  έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης, να ενημερωθούν με επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, αποσαφηνίζοντας μύθους και  επιβεβαιώνοντας τις αλήθειες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ομάδες, καλούνται να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους, καθότι υπάρχουν λίγες ακόμη διαθέσιμες θέσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής: στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr ή στο τηλέφωνο 210 8082673.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet