Οι γυναίκες του Συλλ. Πνευματικού Κέντρου Ν. Ερυθραίας στο «Αλάτι της Γης»
Κοινωνία

Οι γυναίκες του Συλλ. Πνευματικού Κέντρου Ν. Ερυθραίας στο «Αλάτι της Γης»

Οι γυναίκες του Συλλόγου Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας εμφανίζονται στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Το Αλάτι της Γης» την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, από τις 13:00 έως τις 15:00, σε μία εκπομπή που μεταδίδεται σε επανάληψη και είναι αφιερωμένη στις γυναίκες.

Τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), η εκπομπή παρουσιάζει και πάλι ένα αφιέρωμα με τίτλο «Είμαι εγώ γυναίκα φίνα!… Η γυναίκα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι».

Μεταξύ άλλων, τραγουδούν η Τούλα Σιδέρη με τις γυναίκες του Συλλόγου του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας.

Το «Αλάτι της Γης» είναι αφιερωμένο σε τέσσερις σπουδαίες λαϊκές τραγουδίστριες που άφησαν εποχή: Ρόζα Εσκενάζυ, Ρίτα Αμπατζή, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου. Μέσα από τη ζωή και τα τραγούδια τους παρακολουθούμε το πέρασμα από το δημοτικό τραγούδι στο ρεμπέτικο και το λαϊκό, παράλληλα με τις αλλαγές στον γυναικείο δημόσιο λόγο. Οι ρόλοι και τα πρότυπα των γυναικών, μέσα από τέσσερις πρωτοπόρες φωνές που μίλησαν για τη ζωή και τα αισθήματά τους σε πρώτο πρόσωπο!

Τραγουδούν η Κατερίνα Παπαδοπούλου, η Εβελίνα Αγγέλου, η Ελένη Κοκκίδου και η Τούλα Σιδέρη με τις Γυναίκες του Συλλόγου του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας.

Παίζουν οι μουσικοί: Σωκράτης Σινόπουλος πολίτικη λύρα, Νίκος Μέρμηγκας λαγούτο, Στέφανος Δορμπαράκης κανονάκι, Σπύρος Γκούμας μπουζούκι, Ευγένιος Χαλίλ μπουζούκι, Ισίδωρος Πάτερος κιθάρα, Τάσος Αθανασιάς ακορντεόν.
Μουσική επιμέλεια: Σωκράτης Σινόπουλος, Σπύρος Γκούμας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet