Στη συγγραφή βιβλίου κατά του καπνίσματος συμμετείχε το Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Στη συγγραφή βιβλίου κατά του καπνίσματος συμμετείχε το Κ.Π. «Προνόη»

«Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα» τιτλοφορείται το βιβλίο στη συγγραφή του οποίου συμμετείχαν 20 εξειδικευμένοι επιστήμονες με μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο της υγείας και των κοινωνικών επιστημών, με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος στον μαθητικό πληθυσμό μέσα από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα»Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» Σωτηρία Μακαρώνη, Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου και η Βασιλική Αλεξάκη, η οποία συμμετείχε επιπλέον και στην επιμέλεια του βιβλίου, συμμετείχαν στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου, που παρουσιάστηκε στις 9 Ιουνίου 2016 στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα. Επιστημονικά υπεύθυνος του βιβλίου είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, πνευμονολόγος – εντατικολόγος , αν. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Harvard και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο αναπληρωτής πρύτανης ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Παναγιώτης Μπεχράκης, ο διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, Νικόλαος Μαρινάκος, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη και η αντιπρόεδρος Public Affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Κλώντια Καρύδη-Μπενοπούλου. Την εκδήλωσε έκλεισε ο φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης (βραβείο Πούλιτζερ 2016).

Οι Αρχ. Αλεξάκη-Αναστασοπούλου, Β. Αλεξάκη, Π. Μπεχράκης και Σ. Μακαρώνη στην παρουσίαση του βιβλίου στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας
Οι Αρχ. Αλεξάκη-Αναστασοπούλου, Β. Αλεξάκη, Π. Μπεχράκης και Σ. Μακαρώνη στην παρουσίαση του βιβλίου στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας

Σκοπός του βιβλίου, κατά κύριο λόγο, είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για όλα όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν πρώτα οι ίδιοι για  το κάπνισμα και στη συνέχεια να τα επικοινωνήσουν στα παιδιά και στους εφήβους.

Με την ευγενή χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Behrakis Foundation της Βοστώνης των ΗΠΑ, το βιβλίο «Παιδεία Για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα» θα διατίθεται δωρεάν σε όλα τα σχολεία σε έντυπη μορφή, ενώ είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπo Smoke Free Greece.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» έχει μακροχρόνια συνεργασία για παρεμβάσεις του καπνίσματος με: το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και άλλους φορείς, καθώς η πρόληψη και η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του παρεχόμενου έργου του Κέντρου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet