Διεύρυνση συμμετοχής της μειοψηφίας σε Ν.Π. & Επιτροπές
Πολιτική

Διεύρυνση συμμετοχής της μειοψηφίας σε Ν.Π. & Επιτροπές

Την ενίσχυση της Τοπικής Δημοκρατίας με διεύρυνση της συμμετοχής της μειοψηφίας στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, κατά τη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε την αναγκαιότητα της αναλογικότερης και δημοκρατικότερης εκπροσώπησης όλων των συνδυασμών σε Επιτροπές και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) του Δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σκοπός μας είναι η διεύρυνση της συμμετοχής της αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου μας. Οι αναλογίες που είχαμε στο παρελθόν (11 εκπρόσωποι της διοίκησης και 4 της αντιπολίτευσης) ήταν άδικες και ως ένα σημείο και αντιδημοκρατικές».

Με τη νέα κατανομή η μειοψηφία αυξάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τουλάχιστον κατά δύο θέσεις τη συμμετοχή της σε Ν.Π. και Επιτροπές του Δήμου.

Επιπλέον ιδρύονται τρεις νέες Επιτροπές:

  1. Επιτροπή Επιχειρηματικότητας.
  2. Επιτροπή Ασφάλειας – Πυροπροστασίας.
  3. Επιτροπή Ζωοφιλίας.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα οριστούν τα Συμβούλια και τα Προεδρεία των Ν.Π. του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet