«Άνοιξη Τεχνών» στον Δήμο Κηφισιάς
Πολιτισμός

«Άνοιξη Τεχνών» στον Δήμο Κηφισιάς

Ένας νέος θεσμός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η «Άνοιξη Τεχνών», ανοίγει τις πόρτες του στον Δήμο Κηφισιάς και φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για τη θέσπιση ενός ετήσιου καλλιτεχνικού φεστιβάλ.

Μακροπρόθεσμος στόχος του είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, «η πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου προκειμένου να καθιερωθεί η Κηφισιά ως τόπος συνάντησης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων».

H «Άνοιξη Τεχνών» θα φιλοξενεί Έλληνες πεζογράφους, ποιητές και ζωγράφους, με παρουσιάσεις, εισηγήσεις, αναγνώσεις και απαγγελίες.

Η ενεργητική συμμετοχή του κοινού σ΄ έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους δημιουργούς θα συνεπικουρεί στην ανακάλυψη όχι μόνο των αθέατων όψεων των καλλιτεχνικών έργων αλλά και των δημιουργών τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 16 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 13 Ιουνίου (16:00 -19:00), στο Μουσείο «Γ. Δροσίνη» στην Κηφισιά (Αγ. Θεοδώρων και Δ. Κυριακού).

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 θα παρουσιαστούν:

Μαρία Καρδαρά (στις 16:00)

Η Μαρία Καρδαρά θα μας φέρει χρώματα – εικόνες – αρώματα από τα βουνά και τα ποτάμια της Ευρυτανίας. Γενέθλια γη της η Χελιδόνα. Ζει στην πόλη μας. Δημιουργία της και διδασκαλία το Εργαστήρι Αγιογραφίας του Δήμου μας. Έχει βραβευτεί για το έργο της  (πεζό – ποίηση – εικαστικά ) από διάφορους φορείς Λόγου και Τέχνης.

  • Φεγγίτες: Ψηφίδες Ποίησης.
  • Θα διαβάσει αποσπάσματα από πεζό λόγο (μυθιστόρημα, διήγημα).

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος (στις 17:00)

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος θα μας παρουσιάσει το καινούριο του βιβλίο «Το ταξίδι του Φερεϋντούν».

Μαρία Κακαβογιάννη (στις 18:00)

Η συγγραφέας Μαρία Κακαβογιάνη θα μας παρουσιάσει τα δύο τελευταία της βιβλία.

  • «Ένας χρόνος θύελλα» (Με αναφορά στις δυσκολίες μέσα στην οικογένεια της εργαζόμενης γυναίκας).
  • «Πικρό μέλι στα χείλη» (Κοινωνικού περιεχόμενου).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet