«Ηρέμησε» στο ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

«Ηρέμησε» στο ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς

Η ταινία «Ηρέμησε» προβάλλεται την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς (Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία), στο πλαίσιο αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο.

Η προσφορά των ταινιών που προβάλλονται γίνεται από το Ιταλικό Ινστιτούτο και πάντα με τη συμβολή του συνεργάτη του ΚΕΜΜΕ κ. Κώστα Μαντά.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία

Πρωτότυπος τίτλος: «Scialla». Κωμωδία ιταλικής παραγωγής, έτους 2011 και διάρκειας 95΄.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Francesco Bruni
Σενάριο: Francesco Bruni
Φωτογραφία: Arnaldo Catinari
Μουσική: Amir Issaa
Παίζουν: Barbora Bobulova, Fabrizio Benitivoglio, Filippo Scicchitano
Παραγωγή: IBC, Rai.

Περιγραφή

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας, ο Μπρούνο, που επιβιώνει παραδίδοντας ιδιωτικά μαθήματα, γράφει τη βιογραφία της Τίνας, μιας πρώην πορνοστάρ.

Το πάθος του για τη διδασκαλία έχει δώσει τη θέση του σε μια αδιάφορη διδασκαλία σε φοιτητές τεμπέληδες και αδαείς, μεταξύ των οποίων ο δεκαπένταχρονος Luca ο οποίος είναι και ασεβής.

Μια μέρα η μητέρα του αγοριού έρχεται στη ζωή του Bruno, σαν ένα φάντασμα από το παρελθόν, με μια αποκάλυψη: Ο Luca είναι ο γιος του Bruno, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε…

Το πρόβλημα είναι ότι η μάνα του Luca θα φύγει για έξι μήνες στην Αφρική για δουλειές και ο Luca δεν μπορεί και δεν θέλει να την ακολουθήσει. Η γυναίκα ζητά από τον Bruno να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του και να αναλάβει τη φροντίδα του, χωρίς να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Έτσι αρχίζει μια απίθανη συμβίωση μεταξύ τους…

Βραβεία

  • Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 68 (1)
  • Silver Κορδέλες (6)
  • David di Donatello (8)
  • Το soundtrack της ταινίας τιμήθηκε με το Βραβείο Νεανικού Κινηματογράφου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet