Θερινά τμήματα ζωγραφικής στο Εργαστήρι Παιδιών & Εφήβων Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Θερινά τμήματα ζωγραφικής στο Εργαστήρι Παιδιών & Εφήβων Δήμου Κηφισιάς

Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, ο φετινός κύκλος των μαθημάτων του Εργαστηρίου Παιδιών και Εφήβων του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κηφισιάς, ενώ παράλληλα οι «μικροί ζωγράφοι» μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά όλο τον Ιούλιο στα θερινά του τμήματα.

Μέσα από τη λειτουργία του εργαστηρίου ζωγραφικής, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και να αναπτύξουν τη δημιουργική τους φαντασία. Τα μαθήματα γίνονται στο κτήριο του Δημοτικού Πάρκου «Αλέξης Στουδίτης» (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από τις 15:00 έως τις 17.00 και από τις 17:00 έως τις 19:00).

Το εργαστήριο ζωγραφικής διοργανώνεται χωρίς διακοπή από το 1988 με καθηγήτρια τη ζωγράφο – εκπαιδευτικό Τέχνης Φρόσω Μαλέα. Μέσα από μια κατάλληλη διδακτική προσέγγιση γίνεται προσπάθεια να αντιληφθούν τα παιδιά την Τέχνη ως μια ανθρώπινη δυναμική δραστηριότητα. Με το σχέδιο και το χρώμα, μαθαίνοντας διαφορετικές τεχνικές και ασκήσεις, χρησιμοποιώντας μολύβια λαδοπαστέλ, ακρυλικά χρώματα και ανακυκλώσιμα υλικά, κινητοποιείται η φαντασία των παιδιών.

Οι 110 φετινοί μαθητές δημιούργησαν έργα αναφορές σε μεγάλους ζωγράφους, κούκλες ενώ εκπαιδεύτηκαν στις μεικτές τεχνικές και στις κατασκευές.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Εργαστήριο Παιδιών και Εφήβων, Ρουσοπούλου και Χαρ. Τρικούπη 68, τηλ. 210 6231041.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet