Πλήθος κόσμου στο 35ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στο 35ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς

Το «35ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, αφιερωμένο στους Mαέστρους των Χορωδιών όλου του Κόσμου» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, από τις 19:30 έως τις 21:30, σύμφωνα με το πρόγραμμα και με μεγάλη επιτυχία.

Όλες οι χορωδίες απέδωσαν εξαιρετικά προκαλώντας το πολύ θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο από απόψεως αριθμού, αφού πολλοί έμειναν όρθιοι.

Συμμετείχαν κατά σειρά εμφανίσεως οι χορωδίες:

  • Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 (Παιδικές / Νεανικές): «Μικροί Τροβαδούροι», Παλαιού Φαλήρου, «Vocal Inventions Ensemble» και «Rosarte».
  • Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 (Ενηλίκων): Δήμου Αγίας Παρασκευής, «Επιστημόνων Φιλοθέης», «Athens Choir Ensemble» και Εμπορικής Τραπέζης.

Το Φεστιβάλ αυτό δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου όλες οι χορωδίες χωρίς αυτό το άγχος της διακρίσεως απέδωσαν εξαιρετικά, οι δε ειδικοί σημείωσαν την πρόοδο που έχουν επιτύχει τα παιδιά στη χορωδία της Κηφισιάς «Μικροί Τροβαδούροι» που ιδρύθηκε το 2013.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τροβαδούροι Κηφισιάς Ολυμπία Καλού πολύ συγκινημένη από την αθρόα αυτή συμμετοχή των μελών αλλά και φίλων του Συλλόγου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους με θερμά λόγια καλώντας τους να στηρίζουν τις εκδηλώσεις του Συλλόγου με κάθε τρόπο. Επίσης ο συντονιστής κ. Μάστρακας αφού ζήτησε συγγνώμη από τους ταλαιπωρημένους όρθιους τόνισε με έμφαση στον παριστάμενο την 22α Νοεμβρίου δήμαρχο Κηφισιάς την ανάγκη δημιουργίας αιθούσης τουλάχιστον διπλασίας της υπάρχουσας (αίθουσα «Βασ. Γκατσόπουλος») προς εξυπηρέτηση του πολυπληθούς κοινού στις διάφορες εκδηλώσεις.

Παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων την 21η Νοεμβρίου οι πρόεδρος και διευθυντής των Χορωδιών Ελλάδος κ.κ. Οικονόμου και Κουρής, ο διευθυντής χορωδίας Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Νικολαΐδης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μελάς και Απέργης, ο πρόεδρος Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς Φραντσέσκο Βιανέλο, η μεσόφωνος Κρίστυ Καθαρίου, εκπρόσωποι χορωδιών και Συλλόγων Βορείων Προαστίων, ο πατήρ Ανδρέας της ενορίας Περιστερίου με 50 άτομα και πολλοί άλλοι.

Την 22α Νοεμβρίου από τον Δήμο Κηφισιάς παρέστησαν ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Καλός, η δημοτική σύμβουλος Έφη Κούτση, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Περικλής Καραγιαννάκης, από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, οι πρόεδρος και Διευθυντής Χορωδιών Ελλάδος κ.κ. Οικονόμου και Κουρής, η πρόεδρος του Συλλόγου «Παιδιών όλου του κόσμου» Τζήνα Σιδηροπούλου, ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, η μεσόφωνος Κρίστυ Καθαρίου, η τραγουδίστρια Στέλλα Κονιτοπούλου, ο τενόρος Γρηγόρης Ιωαννίδης, εκπρόσωποι χορωδιών και Συλλόγων Βορείων Προαστίων και άλλοι που λόγω πληθώρας κοινού δεν κατεγράφησαν.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet