Γαλλική μουσική… απευθείας από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου
Πολιτισμός

Γαλλική μουσική… απευθείας από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου

Γαλλική μουσική θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο απευθείας αναμετάδοσης συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου.

Το φιλόμουσο κοινό θα ακούσει μελωδίες του A. Roussel και του J.Ph. Rameau, όπως και μουσική του σπουδαίου πολωνού συνθέτη K. Szymanowsky με τον συμπατριώτη του D. Stabrawa στο βιολί. Στο τιμόνι της ορχήστρας ο εξαιρετικός sir Simon Rattle, μόνιμος διευθυντής και ανανεωτής της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, που το κοινό της Κηφισιάς είχε τη χαρά να δει και τον Οκτώβριο 2015, να διευθύνει την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «η καλή μουσική δεν φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου, δεν παλιώνει, και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, μουσικής κατάρτισης και γνώσεων. Οι συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου που προβάλλονται τακτικά σε απευθείας αναμετάδοση στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς, έγιναν πια συνήθεια. Μια πραγματικά “καλή” συνήθεια που εμπλουτίζει τις εμπειρίες μας στον πολιτισμό και μάς δίνει την ευκαιρία να μετέχουμε όλο και περισσότερο στην τέχνη της μουσικής».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet