Πρωταθλητής Ελλάδος κάτω των 8 ετών ο σκακιστής του «Αριστοτέλη» Μιχάλης Βάσσης
Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδος κάτω των 8 ετών ο σκακιστής του «Αριστοτέλη» Μιχάλης Βάσσης

Στην κορυφή της σκακιστικής Ελλάδος κάτω των 8 ετών βρίσκεται από σήμερα ο πρωταθλητής του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μιχάλης Βάσσης, μετά  την  κατάκτηση της πρώτης θέσης στους Πανελλήνιους Σκακιστικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Ρίο της Πάτρας από 2 έως 9 Ιουλίου 2018, τερματίζοντας αήττητος με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες σε εννέα αγώνες, πραγματοποιώντας μια πολύ μεγάλη εμφάνιση.

Πρόκειται  για τη μεγαλύτερη επιτυχία του Συλλόγου, αλλά και τη μεγαλύτερη διάκριση του αθλητή σε ατομικό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρσι ο ίδιος κατέκτησε τη 2η θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση κάτω των 8 ετών, στα 7 του χρόνια, ενώ αναδείχτηκε πρώτος στην ηλικία  του.

Έτσι πέτυχε τη μεγάλη πρόκριση για τους διεθνείς σκακιστικούς αγώνες που θα γίνουν εντός του 2018, είτε για το Πανευρωπαϊκό είτε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Δύο ακόμη σκακιστές του Συλλόγου διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Αγώνες μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Είναι ο Δημήτρης Τσιμπουράκης που κατέλαβε την 8η θέση μεταξύ 39 σκακιστών στην κατηγορία κάτω των 8, πετυχαίνοντας 6 νίκες σε 9 αγώνες και ο Αναστάσης Βάσσης, αδελφός του Μιχάλη, που πέτυχε πέντε νίκες και μία ισοπαλία στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, αντιμετωπίζοντας πολύ δύσκολους αντιπάλους και κατέλαβε την 9η θέση μεταξύ 44 σκακιστών των καλύτερων της κατηγορίας πανελληνίως.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Αριστοτέλης» συγχαίρει θερμά τους σκακιστές του για την επίδοση και την αγωνιστικότητά τους, που πάντα δείχνουν, όπως και για το αγωνιστικό τους ήθος. Πολλά συγχαρητήρια εκφράζει, επίσης, στον προπονητή του Δημήτρη Ντουντανιώτη που, με εξαιρετικό τρόπο, καθοδήγησε τους τρεις σκακιστές, όπως και στους γονείς των σκακιστών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet