Στους «32» του κυπέλλου ΕΠΣΑ Πανερυθραϊκός, Απόλλων Χαλανδρίου και Κηφισιά
Αθλητισμός

Στους «32» του κυπέλλου ΕΠΣΑ Πανερυθραϊκός, Απόλλων Χαλανδρίου και Κηφισιά

Την πρόκρισή τους στους «32» του κυπέλλου ΕΠΣΑ εξασφάλισαν από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Πανερυθραϊκός, ο Απόλλων Χαλανδρίου και η Κηφισιά. Αντιθέτως, αποχαιρέτισαν τον θεσμό ο Νεοπεντελικός, ο Χολαργός, ο Παπάγος και η Λυκόβρυση.

Την Τετάρτη 3/10 το εισιτήριο για την επόμενη φάση θα διεκδικήσουν οι Κένταυρος Βριλησσίων, Ηράκλειο, Αγία Παρασκευή, Ν. Ιωνία, Μελίσσια, Ελευθερούπολη και Χαλάνδρι.

Στο γήπεδο των Μελισσίων ο Νεοπεντελικός δεν κατάφερε στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού να καταβάλλει την αντίσταση του Πανερυθραϊκού (1-1) και έτσι στην παράταση είδε τους αντιπάλους του να πανηγυρίζουν αυτοί την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ, κερδίζοντας το τοπικό ντέρμπι με σκορ 2-1.

Ήττα και για τον Χολαργό στο γήπεδο του Ταύρου Α’ (Σπύρος Γιαλαμπίδης), όπου ο Φωστήρας Αθηνών επικράτησε με 2-0 και σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν ο Πίσσας στο 67΄ και ο Ηλιάδης στο 89ο λεπτό. Μάλιστα, στο 78΄ είχε προηγηθεί δοκάρι του Πανάκη για τον Φωστήρα.

Όσο χρειάστηκε – και όσο μπορούσε, λόγω των θυελλωδών ανέμων – έπαιξε ο Απόλλων Χαλανδρίου για να κερδίσει άνετα τους Αμπελόκηπους και να περάσει στους «32» του κυπέλλου ΕΠΣΑ.
Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, με ισχυρό «άλλοθι» ωστόσο τις ακατάλληλες καιρικές συνθήκες (που είθισται να επηρεάζουν τις ομάδες που θέλουν να βάλουν την μπάλα κάτω και να δημιουργήσουν), η γηπεδούχος ομάδα πήρε μια εύκολη πρόκριση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της, από όπου και η περιγραφή που ακολουθεί:

Σουτ του Πάρι Κουτσογκίλα στο 15΄ μέσα από την περιοχή βρήκε στο αριστερό δοκάρι, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων, που κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο, να ανοίγει τελικά το σκορ στο 32΄ με αυτογκόλ. Ο Ερρίκος Κουτσογκίλας επιχείρησε σέντρα και ο Γαλάνης πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, «κρεμώντας» τον τερματοφύλακά του. Στο 79΄ ο Μπαλαχτσής με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σταμάτη, έγραψε το 2-0 και επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο για την εμφάνισή του, με τον πολύ ορεξάτο Βλογιαννίτη στο 83΄ να έχει δοκάρι με κεφαλιά από κοντά. Το 3-0 ήρθε από τον 16χρονο Τάσο Παγώνη (πρώτο του γκολ με τους «μεγάλους») στο 86΄, που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα μετά την ασίστ του Κουστουμπάρδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έπειτα από ολιγωρία της άμυνας, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σημειώσουν το γκολ της τιμής στο 88΄, με τον Μυλωνά.

Στο γήπεδο του Αιγάλεω η Κηφισιά πήρε το «διπλό» και την πρόκριση, νικώντας τον Ορφέα με σκορ 3-0. Για το συγκρότημα των Βορείων Προαστίων σκόραραν οι Χρονακόπουλος (δύο φορές) και ο Γκούμας.

Αφού δεν κατάφερε στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στον έξτρα χρόνο της παράτασης να «καθαρίσει» το παιχνίδι στην Αργυρούπολη απέναντι στην τοπική ομάδα (0-0) ο Παπάγος, μπήκε στη «ρουλέτα» των πέναλτι, όπου έχασε με σκορ 5-4, αποχαιρετώντας τον θεσμό.

Τη «συντριβή» γνώρισε στο γήπεδο του Περιστερίου (Χωραφάς) η Λυκόβρυση, χάνοντας από τον Άγιο Ιερόθεο με σκορ 7-1. Η «βροχή» των γκολ ξεκίνησε στο 28΄, με τον Ρούσσο, για να ισοφαρίσει στο 37΄ ο Μήτογλου. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «μονόλογο» των γηπεδούχων, οι οποίοι σκόραραν διαδοχικά με τον Σουλελέ στο 53΄, τον Ρούσσο στο 67, τον Αποστολόπουλο στο 70΄, τον Σουλελέ στο 79΄, τον Κατσή στο 83΄ και τον Λέσι στο 87ο λεπτό. Μάλιστα, ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να έχει ανέβει κι άλλο, αν ο Τσαρκάνι στο 20΄ και ο Σουλελές στο 35΄ δεν έχαναν πέναλτι.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet