Μεγάλη νίκη ενός… μικρού σκακιστή του Συλλόγου «Αριστοτέλης»
Αθλητισμός

Μεγάλη νίκη ενός… μικρού σκακιστή του Συλλόγου «Αριστοτέλης»

Μεγάλη νίκη στο σκάκι σημείωσε αθλητής του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Αριστοτέλης»

Ο πεντάχρονος σκακιστής Μιχάλης Βάσσης πέτυχε μια τεράστια επίδοση! Αναδείχτηκε 5ος σε όλη την Ελλάδα από τα 40 καλύτερα νήπια της χώρας μας, που αγωνίστηκαν στους Πανελλήνιους Τελικούς Σκακιστικούς Αγώνες μετά από δύο προκριματικούς.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε εννέα γύρους, στις 9 και 10 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο «Αthos Pallace» στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Η πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία του, έρχεται να προστεθεί στην επίδοση των σκακιστικών αγώνων της Παλλήνης Αττικής, όπου στις 2 Απριλίου 2016 πέτυχε επτά νίκες σε επτά αγώνες και κατετάγη μόνος 1ος.

Είναι η δεύτερη φορά που αναδεικνύεται πρώτος από την Αττική μια και ο επόμενος σκακιστής του Λεκανοπεδίου τερμάτισε στην 9η θέση στους τελικούς Ελλάδος.

Η τεράστια αυτή επιτυχία του σκακιστή που είναι μόλις 5,5 ετών αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον Σύλλογο «Αριστοτέλης» και κατ΄ επέκταση για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο μικρός Μιχάλης άρχισε να μαθαίνει σκάκι στον «Αριστοτέλη» σε ηλικία μόλις 4 ετών και μέσα σε 1,5 χρόνο κατέκτησε 2 κύπελλα και 10 μετάλλια.

Σε παράλληλους αγώνες στη Χαλκιδική ο αδελφός του Αναστάσιος Βάσσης αδελφός κατετάγη 3ος ανάμεσα σε μαθητές της Β΄ Δημοτικού με 7 νίκες σε 9 αγώνες.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με ανακοίνωσή του εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα δύο αδέλφια και στους γονείς τους, με τις ευχές του για συνέχιση των επιτυχιών αλλά και για κάθε άλλη επιτυχία στη ζωή τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet