Την Ολυμπιακή Φλόγα μετέφερε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Την Ολυμπιακή Φλόγα μετέφερε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στο κέντρο της Αθήνας, μια ώρα πριν από την επίσημη παράδοση, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος με την ιδιότητα του αθλητικού σχολιαστή έχει καλύψει δημοσιογραφικά όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις της Ολυμπιακής Φλόγας των τελευταίων 30 ετών, ανέφερε ότι η Αφή της Φλόγας δίνει το έναυσμα για την μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός το οποίο δεν μπορεί κανένας να το πάρει από τη χώρα μας», τόνισε.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία άναψε από τις αχτίδες του ηλίου στην Αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου, έφθασε ήδη στη Βραζιλία στη χώρα που θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Αύγουστο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ιερή φλόγα παραδόθηκε στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της πόλης του Ρίο σε μια λαμπρή τελετή η οποία έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρώτος δρομέας στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας και τελευταία στο Καλλιμάρμαρο ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet