Αμετακίνητος ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στην απόλυση των 15 σχολικών καθαριστριών
Λυκόβρυση - Πεύκη

Αμετακίνητος ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στην απόλυση των 15 σχολικών καθαριστριών

Παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή (23/7) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στην οποία και κρινόταν το εργασιακό μέλλον 15 σχολικών καθαριστριών. Το γεγονός καταγγέλλουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των οποίων, από κοινού με τοπικούς και όχι μόνο συλλόγους, εργαζόμενους και δημότες, βρέθηκαν το πρωί στη συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου και αντιμετώπισαν -όπως υποστηρίζουν- το αυταρχικό και αλαζονικό πρόσωπο του δημάρχου Μάριου Ψυχάλη.

Ο δήμαρχος δεν υποχώρησε από την αρχική εισήγησή του, προχωρώντας ουσιαστικά στην απόλυση των 15 εργαζομένων, αν αναφέρθηκε στην προοπτική απορρόφησής τους σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Κάτι για το οποίο, ωστόσο, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών, ούτε δεσμεύθηκε συγκεκριμένα, ούτε δέχθηκε να γραφτεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Γρ. Λέων: Το προσωπείο του «δικού μας ανθρώπου» έπεσε

Ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί Γρηγόρης Λέων με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, συνοδεία αστυνομίας, και με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο, αποφάσισε ουσιαστικά να απολύσει 15 εργαζόμενες – σχολικές καθαρίστριες. Αντί για κοινωνική πολιτική είδαμε απολύσεις. Αντί για διάλογο με τους πολίτες βιώνουμε αστυνομοκρατία σε συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής. Αντί για συμπερίληψη ήρθαν αποκλεισμοί.

Το προσωπείο του “δικού μας ανθρώπου” έπεσε, το θέμα είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μην πέσει και η πόλη μας. Αν κ. Ψυχάλη δεν αντέχετε τη δημοκρατία διαλέξατε λάθος ενασχόληση».

«Σήμερα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η Δημοκρατία πέθανε»

Από την πλευρά της, η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Σήμερα η δημοτική επιτροπή θύμιζε άλλες εποχές που ελπίζαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στις 8 η ώρα το πρωί, στο δημαρχείο, εκτός των μελών της Επιτροπής, των
τοπικών και υπερτοπικών φορέων, των εργαζόμενων (άνεργων πλέον) και των
δημοτών, ήταν ήδη εκεί η αστυνομία. Η Δημοτική Επιτροπή έγινε παρουσία αστυνομίας! Τι φοβόταν ο δήμαρχος και η παρέα του και τους κάλεσαν;

Θυμάστε τον καλοσυνάτο Μάριο που προεκλογικά όργωνε όλο τον Δήμο, χαμογέλαγε
και ήταν δίπλα στους δημότες και υποσχόταν τα πάντα στους πάντες; Ε, ξεχάστε τον. Σήμερα, όσοι ήμασταν παρόντες είδαμε το αληθινό του πρόσωπο. Ο αυταρχισμός και η αλαζονεία σε όλο τους το μεγαλείο. Περιμέναμε ότι αφού ξανάφερε το θέμα προς συζήτηση, ότι τουλάχιστον θα το συζητήσει. Ότι δημοκρατικά θα ακούσει τις καθαρίστριες (που σε προηγούμενη συνεδρίαση τους είχε τάξει, κατά τη συνήθειά του, ότι θα επαναπροσληφθούν), τα σωματεία, τους δημότες που ήταν εκεί, και θα δώσει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Όμως, αντιθέτως, με απαξιωτικό, αλαζονικό, αυταρχικό και τραμπούκικο τρόπο από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις όχι μόνο στους φορείς, αλλά ακόμα και στα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στην
αντιπολίτευση.

Αποφασίζομεν και διατάζομεν ο δήμαρχος και η παρέα του! Με την αστυνομία στο πλάι του. Και τους εργαζόμενους και τους δημότες απέναντι του. Με ένα ειρωνικό ύφος, τύπου σας κάνω χάρη που σας ακούω και είμαι ευγενικός,  έλεγε και ξανάλεγε “πολύ ωραία” και “πάμε στην ψηφοφορία”. Αυτά ήταν τα μόνα που ακούσαμε από τον δήμαρχο. Μας κάνει τουλάχιστον εντύπωση η επιμονή του στο συγκεκριμένο θέμα. Και για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία και μας κοροϊδεύει με αυτά που λέει, ότι θα  απορροφήσει αλλού τις εργαζόμενες, όταν του ζητήθηκε να γίνει συγκεκριμένος, να δεσμευτεί σε αυτό και να  γραφτεί στα πρακτικά αρνήθηκε και πάλι.

Και λίγη αριθμητική πρώτης δημοτικού, γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε…

  • 29 οι εγκεκριμένες καθαρίστριες από το υπουργείο + 20 οι εργαζόμενοι μέσω ΔΥΠΑ= 49
  • 29 οι εγκεκριμένες καθαρίστριες από το υπουργείο  – 14 που απολύονται = 15
  • 15 οι εναπομείνασσες + 20 οι εργαζόμενες μέσω ΔΥΠΑ = 35
  • 49 – 35 = 14 εργαζόμενοι λιγότεροι, και όχι περισσότεροι, όπως μας λέει στα φοβερά γραφήματα που κοινοποίησε.

Για να ισοσκελίσουν τα οικονομικά του Δήμου βρήκαν τη λύση να οδηγήσουν στην ανεργία και να φτωχοποιήσουν 14 ευάλωτες γυναίκες. Σας το ξαναλέμε. Καλή η εξοικονόμηση, αλλά όχι εις βάρος των αδύναμων. Απαραίτητη η περικοπή της σπατάλης και του οργίου των εργολαβιών που για χρόνια βλέπουμε, όχι όμως η περικοπή της πλέον αναντικατάστατης
εργασίας. Όχι τέτοια βαναυσότητα εις βάρος χαμηλόμισθων εργαζομένων. Κατά τ’ άλλα ασκούν κοινωνική πολιτική!».

Προηγούμενο άρθρο

Αμετακίνητος ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης στην απόλυση των 15 σχολικών καθαριστριών

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet