Γ. Θεοδωρακόπουλος: Απροστάτευτοι από τα λύματα οι κάτοικοι γύρω από τον Υδατόπυργο Λυκόβρυσης
Ποιότητα Ζωής

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Απροστάτευτοι από τα λύματα οι κάτοικοι γύρω από τον Υδατόπυργο Λυκόβρυσης

Απροστάτευτοι από τα λύματα έμειναν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τον Υδατόπυργο στη Λυκόβρυση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος καταγγέλλει την απουσία της δημοτικής Αρχής από το περιστατικό, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξης:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Γιατί έμειναν απροστάτευτοι από τα λύματα οι κάτοικοι γύρω από τον Υδατόπυργο στη Λυκόβρυση;

Οι κάτοικοι γύρω από τον Υδατόπυργο της Λυκόβρυσης πέρασαν δύο δύσκολες ημέρες εξ αιτίας σοβαρής βλάβης στο αποχετευτικό δίκτυο. Με συνέπεια από τη Δευτέρα το μεσημέρι τα βοθρολύματα να κάνουν… πάρτι στην περιοχή. Οι δρόμοι Αθανασίου Διάκου, Αργύρη και Αρχαίας Ολυμπίας έγιναν… ρυάκι για τις ακαθαρσίες και κατά συνέπεια τέθηκε θέμα υγιεινής για τη γειτονιά. Σε μια γειτονιά που πέρα από την πλατεία Ανεξαρτησίας λειτουργεί και μια παιδική χαρά που συγκεντρώνει πολλά παιδιά. Κάποιοι κάτοικοι απευθύνθηκαν στο δήμο και κάποιοι άλλοι ενημέρωσαν τον επικεφαλής της Συμμαχία Πολιτών και πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο ο οποίος είναι πάντα παρών στα προβλήματα των κατοίκων και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης.

Πηγαίνοντας επί τόπου με στελέχη της δημοτικής κίνησης διαπίστωσε τη σοβαρότητα του προβλήματος και ταυτοχρόνως την απουσία του Δήμου. «Τους ζητήσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω μετά τις δώδεκα  να στείλουν ένα βυτιοφόρο για να πλύνει τους δρόμους ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία μας. Μας είπαν ότι ήταν αργά δεν γινόταν. Την επομένη προσωπικά έκανα και έγγραφη καταγγελία, αλλά και πάλι δεν φάνηκαν έως την Τρίτη το βράδυ. Είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρονται για ένα τόσο σημαντικό θέμα» ανέφερε η κ. Σταματία Καγγελάρη-Καλεράντε.

Οι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Αθανασίου Διάκου από όπου ξεκινούσε το πρόβλημα και λίγο αργότερα έφθασε ένα αυτοκίνητο της ΕΥΔΑΠ, μίλησαν στον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τη σοβαρότητα της κατάστασης: «Εδώ κινούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά. Δεν τα σκέφτονται;» ρωτούσαν με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης σε δηλώσεις ανέφερε: «Λυπάμαι που η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με τέτοια επιπολαιότητα το σοβαρό αυτό θέμα. Θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είναι παρούσα και να πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία των κατοίκων. Δεν αφήνουν τους κατοίκους απροστάτευτους, γιατί είναι εύκολο να μεταφέρει τις ευθύνες στην ΕΥΔΑΠ για τον αγωγό, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να δικαιολογηθεί για την απουσία της και την αδιαφορία που επέδειξε».

Φυσικά η δημοτική μας παράταξη παρακολουθεί από κοντά το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet