Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Δήμος έκοψε δύο μεγάλα πεύκα, αντί να μεγαλώσει ένα… πεζοδρόμιο
Ποιότητα Ζωής

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Δήμος έκοψε δύο μεγάλα πεύκα, αντί να μεγαλώσει ένα… πεζοδρόμιο

«Η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έκοψε δύο μεγάλα πεύκα, αντί να μεγαλώσει ένα… πεζοδρόμιο» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Ημέρα του Περιβάλλοντος είναι η 5η Ιουνίου γι΄ αυτό και έχουν πυκνώσει οι εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους. Γι΄ αυτό και ακούμε τα γνωστά μεγάλα λόγια, γιατί όλοι… λατρεύουν τους ελεύθερους χώρους, το περιβάλλον και το πράσινο. Φυσικά ίδιο κλίμα, ίδιες κινήσεις και ανακοινώσεις παρατηρούνται και στον δικό μας Δήμο.

Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Όμως εδώ, θα έπρεπε ειδικά αυτές τις ημέρες, όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον, να τοποθετήσουν έξω από το δημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης, μαύρες κορδέλες. Έτσι συμβολικά, γιατί η δημοτική Αρχή του κ. Μαυρίδη προφανώς λόγω της μεγάλης… αγάπης της για το περιβάλλον, έκοψε την περασμένη εβδομάδα δύο μεγάλα πεύκα, ηλικίας 30-35 ετών το καθένα, «γιατί εμπόδισαν τη διάβαση στο μικρό πεζοδρόμιο» γύρω από το Οικοδομικό Τετράγωνο 9 στην οδό Αγίας Παρασκευής, στη Λυκόβρυση. 

Ο κάθε λογικός πολίτης είναι υπέρ της διέλευσης των πεζών στα πεζοδρόμια. Όμως στο Ο.Τ. 9  τα πεύκα υπήρχαν από χρόνια και ήταν τα μοναδικά ολόκληρου του τετραγώνου. Αντιθέτως το πεζοδρόμιο, πλάτους μόλις 0,90 μ. ο Δήμος το διαμόρφωσε πρόσφατα. Και να σκεφτείτε ότι το τετράγωνο αυτό προορίζεται για την αναψυχή των πολιτών με τη δημιουργία κολυμβητηρίων και αναψυκτηρίου.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που μαζί με πολίτες και στελέχη της παράταξης είδαν από κοντά το πρόβλημα κι έχουν φωτογραφήσει το πεζοδρόμιο και πριν και μετά την κοπή των πεύκων, τόνισε:

«Επειδή ασφαλώς τα πεζοδρόμια γίνονται για να περπατούν οι πεζοί, οι οποίοι στην πόλη μας είναι σε…διωγμό με τα κατεστραμμένα και ακατάλληλα πεζοδρόμια, ερωτώ γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν έφτιαξε το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο δύο και τριών μέτρων πλάτους, ώστε να περπατούν άνετα οι πολίτες, όταν μάλιστα υπήρχαν (και υπάρχουν) μεγάλα περιθώρια;».

Και συνέχισε ο δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, περίοδο που έγιναν μεγάλες προσπάθειες για τη διευκόλυνση των πεζών στην πόλη:

«Όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των πεζών. Το θέμα το έχουν αναγάγει στο ΘΑ και σε κάποιες επιλεγμένες προεκλογικές κινήσεις γιατί νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν για τρίτη φορά τους πολίτες».

Και κατέληξε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: «Αντί να κόβουν τα πεύκα ήταν πολύ εύκολο και χρήσιμο για την πόλη και τους κατοίκους να δημιουργήσουν πεζοδρόμια σωστά. Κρίμα…».

Για να κοπούν τα πεύκα συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία στις 30 Απριλίου αποφάσισε ομοφώνως μετά από πρόταση του προέδρου της και δημάρχου κ. Μαυρίδη να γνωμοδοτήσει υπέρ της κοπής. Ακολούθως το θέμα εισήχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και πάλι ομοφώνως και χωρίς συζήτηση αποφασίστηκε η κοπή. Διευκρινίζουμε ότι μέλη της Συμμαχίας Πολιτών δεν μετείχαν στις δύο αυτές συνεδριάσεις.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet