Θέμα ανταποδοτικότητας για τον ΣΒΑΠ τέθηκε στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Αυτοδιοίκηση

Θέμα ανταποδοτικότητας για τον ΣΒΑΠ τέθηκε στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Θέμα ανταποδοτικότητας της συμμετοχής του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων – ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ) έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή, Μανόλης Πάγκαλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 4 Απριλίου 2017.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη και του πρώην δημάρχου Πεύκης και γενικού γραμματέα του ΣΒΑΠ, Παύλου Καμάρα, με αφορμή την «ηχηρή» αποχώρηση του Δήμου Αμαρουσίου από τον Σύνδεσμο, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να ενημερώσει η δημοτική Αρχή το Σώμα τι έχει δώσει και τι έχει λάβει ο Δήμος στα 19-20 χρόνια που αποτελεί μέρος του ΣΒΑΠ.

Το ερώτημα ενίσχυσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, ζητώντας κι αυτός να γίνει ένας απολογισμός, αφήνοντας ωστόσο την «αιχμή» ότι «αυτό που έχουμε δει ως σήμερα είναι μια θεατρική παράσταση» κι αναρωτήθηκε «εάν αυτό αποτελεί βιώσιμη ανάπτυξη». Παράλληλα, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με τον ΣΒΑΠ για ενεργειακή αναβάθμιση κι αυτοματοποίηση των συστημάτων ηλεκτροφωτισμού, η οποία είχε έρθει ως εισήγηση στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2017, αποσύρθηκε για διαδικαστικούς λόγους και δεν επανήλθε ποτέ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης υπερασπίστηκε την προσφορά του Συνδέσμου στον Δήμο, κάνοντας ενδεικτική αναφορά στην αλλαγή φωτιστικών μέσων στον Δήμο, στις μετρήσεις για την ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας κ.ά.

Ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνολική αναφορά στο τι έχει παράσχει ο ΣΒΑΠ στον Δήμο, αλλά αυτό -όπως τόνισε- πρέπει να γίνει και με όλους τους άλλους Συνδέσμους, στους οποίους συμμετέχει η Λυκόβρυση – Πεύκη. Μάλιστα, ανέφερε αναλυτικά το ετήσιο κόστος του Δήμου σε αυτούς τους συνδέσμους, από τους οποίους προκύπτει ότι για τον ΣΒΑΠ η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στο ύψος των 7.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet