Ο Μ. Πάγκαλος απαντά στον Β. Μήκα για το κτήμα ΕΘΙΑΓΕ
Ποιότητα Ζωής

Ο Μ. Πάγκαλος απαντά στον Β. Μήκα για το κτήμα ΕΘΙΑΓΕ

Σε «κατηγορίες» του προέδρου του Συλλόγου «Η Πεύκη» Βασίλη Μήκα απαντά ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Μανόλης Πάγκαλος, σχετικά με την παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου του Δήμου και της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών για το κτήμα ΕΘΙΑΓΕ – ΑΒΚ218 (βλέπε δημοσίευμα Ξεκάθαρο ΟΧΙ στο ξεπούλημα του κτήματος πρώην ΕΘΙΑΓΕ – VIDEO).

Συγκεκριμένα, ο κ. Μ. Πάγκαλος αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Β. Μήκα στην οποία φέρνοντας ως παράδειγμα παραχώρηση οικοπέδου από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Ναυπλιέων, προτείνει να προχωρήσει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε προμελέτη για την αξιοποίηση του κτήματος ΕΘΙΑΓΕ στη Λυκόβρυση, καθώς και σε παλαιότερη ανακοίνωσή του που αφορά σε «ευκαιρία» αξιοποίησης του κτήματος από τον Δήμο (βλέπε δημοσιεύματα Β. Μήκας: «Να προχωρήσουμε μελέτη αξιοποίησης του ΕΘΙΑΓΕ» και Β. Μήκας: «Ευκαιρία για αξιοποίηση του ΕΘΙΑΓΕ από τον Δήμο»).

Ακολουθεί η απάντηση του δημοτικού συμβούλου στις δημοσιεύσεις του κ. Β. Μήκα:

Για το κτήμα ΑΒΚ 218 ΕΘΙΑΓΕ/ΕΛΓΟ Δήμητρα και τα πέριξ αυτού τεκταινόμενα

(Απάντηση στις δημοσιεύσεις του κ. Βασίλη Μήκα)

Από τις εκλογές και μετά, το υπό πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ κτήμα στη Λυκόβρυση είναι πλέον στις καθημερινές συζητήσεις όλο και περισσότερων συμπολιτών μας.

Θετικό στοιχείο παραμένει η λειτουργία της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών, που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κινητοποιείται για την ευρύτερη γνωστοποίηση του προβλήματος και για την επίλυσή του, υπό την αιγίδα και τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής.

Η επίλυση του προβλήματος, για τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου πιθανόν να μη σημαίνει το ίδιο πράγμα, και για του λόγου το αληθές αρκεί να σκεφτούμε τις διάφορες απόψεις που ακούγονται από συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο αυτών των διαφορετικών απόψεων, κινείται και ο κ. Βασίλης Μήκας, με τις δυο πρόσφατες τοποθετήσεις του στον τοπικό Τύπο και στα μέσα προσωπικής δικτύωσης.

Ιδιαίτερα στην τελευταία του δημοσίευση, ο κ. Μήκας αμφισβητεί την ακρίβεια των λεχθέντων από τη βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη επικαλούμενος την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ ακινήτου 10 στρεμμάτων στον Δήμο Ναυπλίου, για την ανέγερση σχολείου.

Δυστυχώς, ο κ. Μήκας δεν μένει μόνο σε αυτή την αμφισβήτηση, αλλά κατηγορεί ευθέως, όπως ο ίδιος τονίζει, ότι:

«… αυτά συμβαίνουν όταν, στη συνέντευξη τύπου του Δήμου, της επιτροπής και των εργαζομένων, παίρνουν τον λόγο, εκτός προγραμματισμού, κομματικοί παράγοντες μόνο ενός κόμματος και προωθούν τις κομματικές τους απόψεις, χωρίς αντίλογο από τα άλλα κόμματα, που δεν είχαν κληθεί σύμφωνα με το ακομμάτιστο πλαίσιο του προγραμματισμού της εκδήλωσης…».

Όσον αφορά στην τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που στα τοπικά μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει καταγραφεί, αρκεί να μελετήσει κάποιος το Ν.3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», που ουσιαστικά περιλαμβάνει το καταστατικό του ΤΑΙΠΕΔ, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί μέχρι σήμερα, και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σχετικά με την έκταση των 10 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Ναυπλίου, ο κ. Μήκας αποκρύπτει ή αγνοεί ότι ήταν αποτέλεσμα της διαρκούς και πολύπλευρης κινητοποίησης των πολιτών της περιοχής, που τελικά είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Αυτό στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είναι και το ζητούμενο για τον δικό μας τόπο;

Συμβολική «αλυσίδα» των κατοίκων στη διεκδικούμενη περιοχή του Δήμου Ναυπλίου

Συμβολική «αλυσίδα» των κατοίκων στη διεκδικούμενη περιοχή του Δήμου Ναυπλίου

Τέλος για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκδηλώσεις του 2ημέρου 17-18 Οκτωβρίου, αρκεί να υπενθυμίσουμε στον κ. Μήκα τη συνεδρίαση της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών της 24ης Σεπτεμβρίου 2014 και τις προτάσεις του υπογράφοντος για «… την διενέργεια εθελοντικών δράσεων στον χώρο του ΕΘΙΑΓΕ, συνέντευξη Τύπου για δημοσιοποίηση του θέματος, ενημέρωση προσωπικοτήτων, διαβήματα στην Περιφέρεια και στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και τέλος την ενεργοποίηση της νομικής στήριξης…», που έγιναν αποδεκτές από όλους τους παρευρισκόμενους. (βλέπε πρακτικό συνεδρίασης με αριθμό 3).

Εν κατακλείδι, η πολιτική άποψη που έχει ο καθένας μας δεν είναι κακό να ταυτίζεται και με θέσεις ενός ή πολλών κομμάτων, ιδιαίτερα αν αυτή η άποψη είναι και γενικότερα αποδεκτή από την κοινωνία.

Εν προκειμένω, όμως ο κ. Μήκας αδυνατεί να υποστηρίξει την κρατούσα πολιτική άποψη της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ – τρόικας και προ της αδυναμίας του αυτής προσπαθεί να απαξιώσει την πολιτική παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που συναισθανόμενοι το τοπικό μας πρόβλημα, παρουσιάσθηκαν στις εκδηλώσεις και εν συνεχεία προχώρησαν σε άμεση ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς (βλέπε Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το κτήμα ΑΒΚ 218 (ΕΘΙΑΓΕ/ΕΛΓΟ Δήμητρα)).

Λυκόβρυση – Πεύκη, 25 Οκτωβρίου 2014

Μανόλης Στ. Πάγκαλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet