Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις θέσεις Β. Μήκα για το ΕΘΙΑΓΕ
Ποιότητα Ζωής

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις θέσεις Β. Μήκα για το ΕΘΙΑΓΕ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις θέσεις που δημοσιοποιεί ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεύκη» και μέλος της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών για το κτήμα ΕΘΙΑΓΕ ΑΒΚ218, Βασίλης Μήκας, καθώς μετά τον επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος της Επιτροπής Μανόλη Πάγκαλο (βλέπε δημοσίευμα Ο Μ. Πάγκαλος απαντά στον Β. Μήκα για το κτήμα ΕΘΙΑΓΕ), κι άλλο μέλος της Επιτροπής καταφέρεται εναντίον του κ. Β. Μήκα.

Συγκεκριμένα, το μέλος της Επιτροπής Γιώργος Λίλος καλεί τον κ. Μήκα να σκεφθεί ότι με την πώληση ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ «απογυμνώνεται η χώρα μας από κάθε περιουσιακό της στοιχείο» και σημειώνει ότι ο αγώνας του λαού είναι αυτός που «αναγκάζει το ΤΑΙΠΕΔ να ανακαλέσει προθέσεις εκποίησης δημόσιας περιουσίας», απαντώντας στις δημοσιοποιήσεις του κ. Μήκα (Β. Μήκας: «Ευκαιρία για αξιοποίηση του ΕΘΙΑΓΕ από τον Δήμο» και Β. Μήκας: «Να προχωρήσουμε μελέτη αξιοποίησης του ΕΘΙΑΓΕ»).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γ. Λίλου: 

Για το ΤΑΙΠΕΔ και την Επιτροπή Φορέων και Πολιτών για το κτήμα ΑΒΚ218 (ΕΘΙΑΓΕ)

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Β. Μήκας τόσο σε προφορικές τοποθετήσεις στην επιτροπή Φορέων και Πολιτών για το κτήμα ΑΒΚ218 (ΕΘΙΑΓΕ), όσο και γραπτά κείμενα στον τοπικό Τύπο εκφράζει την αντίθεσή του στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ακινήτου των 98 στρεμμάτων στη Λυκόβρυση.

Ο κ. Μήκας παρουσιάζεται να αγνοεί (ή να καλύπτει) όχι μόνο τον σκοπό της σύστασης του ΤΑΙΠΕΔ το 2011, αλλά και το περιεχόμενο του σχεδίου αυτού (κατά υπαγόρευση της ΤΡΟΪΚΑ), που δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση (αποκρατικοποίηση) χιλιάδων ακινήτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται λιμάνια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ολυμπιακά ακίνητα, Ελληνικό, τραίνα, οικόπεδα, κτήρια, αιγιαλός και άλλα πολλά.

Ας σκεφτεί ο κ. Μήκας ότι με την πώληση όλων των παραπάνω απογυμνώνεται η χώρα μας από κάθε περιουσιακό της στοιχείο εκχωρώντας τον πλούτο της στους διεθνείς τοκογλύφους και τους κυρίαρχους πολιτικούς εκπροσώπους τους.

Η φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του λαού συνοδεύεται και με το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού και πλούτου, οδηγώντας την Ελλάδα σε όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από τους δήθεν προστάτες της.

Ο κ. Μήκας παρακάμπτει τη θύελλα αντιδράσεων, που υπάρχει από τη Μακεδονία και Θράκη έως την Κρήτη, ενάντια στην υλοποίηση του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ. Μήπως αγνοεί ηθελημένα τις πολυάριθμες επιτροπές, περιβαλλοντικές οργανώσεις, νομικών κ.α., που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα και τον αγώνα που δίνουν για την προστασία του τοπικού και εθνικού πλούτου; Ας του θυμίσουμε λοιπόν:

  • Το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη για τη διάσωση της ΕΥΑΘ.
  • Την προσφυγή νομικών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, που αποφάνθηκε ότι το νερό ως δημόσιο αγαθό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.
  • Την αποτροπή πώλησης του ιστορικού μνημείου θυσίας του ελληνικού λαού, του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Σίγουρα θα πρέπει ο κ. Μήκας να επανεκτιμήσει και το τι έγινε στο Ναύπλιο, μετά τον ξεσηκωμό των πολιτών και των τοπικών φορέων και αρχών για την αποτροπή πώλησης ακινήτων και αιγιαλού του Δήμου τους.

Γενικό δίδαγμα από όλα, πασιφανές σε όλους τους καλοπροαίρετους πολίτες είναι ότι ο αγώνας του λαού είναι αυτός που αναγκάζει κατ΄ αρχήν την κυβέρνηση και εν συνεχεία το ΤΑΙΠΕΔ να ανακαλέσουν προθέσεις εκποίησης δημόσιας περιουσίας.

Στην περίπτωση μας, η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών, υπό την αιγίδα του Δήμου μας Λυκόβρυσης-Πεύκης, στην οποία συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και πλήθος τοπικών φορέων και πολιτών, λειτούργησε μέχρι σήμερα και συνεχίζει να λειτουργεί, χωρίς εσωτερικές αντιπαραθέσεις με στόχο τη μη εκποίηση του ακινήτου της Λυκόβρυσης.

Ο κ. Μήκας, μέλος της Επιτροπής, εμφανίζεται ενοχλημένος από την παρουσία δυο βουλευτών της Β΄ Αθήνας, όχι επειδή παρευρέθηκαν και υποστήριξαν τον αγώνα της Επιτροπής και του Δήμου, αλλά γιατί ήταν του ΣΥΡΙΖΑ! Η απουσία βουλευτών άλλων κομμάτων, μήπως δείχνει την έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους τους για τις εκδηλώσεις του διημέρου και για τον αγώνα μας; Μήπως οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να έλθουν σε ρήξη με την κυβερνητική «γραμμή»;

Από την πλευρά της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών και του δημάρχου μας κ. Μαυρίδη, είμαι βέβαιος ότι κάθε βουλευτής που θα προσήρχετο και θα δήλωνε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα μας, θα ήταν απολύτως ευπρόσδεκτος, χωρίς καμιά κομματική ταυτοποίηση. Προσωπικά εξαιρώ από τη συμπαράσταση βουλευτών που εκπροσωπούν τον φασισμό και τον ναζισμό. Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι ο μόνος δρόμος επιτυχίας είναι η μαζική αγωνιστική συμμετοχή πολιτών και τοπικών αρχών, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Υ.Γ.

Σχετικά με τα ερωτήματα του κ. Μήκα, σε σχέση με τη δημιουργία blog της Επιτροπής, υπενθυμίζω ότι μετά την απόφαση λειτουργίας του, ζητήθηκαν εθελοντές, εντός της Επιτροπής, και εν συνεχεία προτάθηκαν και ανέλαβαν ο κ. Μανόλης Πάγκαλος και ο κ. Περικλής Williamson, οι οποίοι και έφεραν σε πέρας την εντολή. Ο κ. Μήκας δεν θέλησε να ασχοληθεί και ούτε έφερε κάποια αντίρρηση. Ως προς τη διαχείριση του blog από ότι γνωρίζω και πρέπει να γνωρίζει και ο κ. Μήκας, δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή για να ορίσει άλλους διαχειριστές.

Πεύκη 29/10/2014

Γ. ΛΙΛΟΣ 
Μέλος της Επιτροπής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet