Οι τραγικές αναπλάσεις (Φευ) στην Άνω Πεύκη
Ποιότητα Ζωής

Οι τραγικές αναπλάσεις (Φευ) στην Άνω Πεύκη

Ο κ. Γιώργος Κουτσικάκης, από την Πεύκη, με αφορμή τις “τραγικές”, όπως της χαρακτηρίζει, προσπάθειες ανάπλασης στην πλατεία Άνω Πεύκης, να θέσει γενικότερα θέματα αισθητικής στις παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη.

Ακολουθεί η επιστολή του, συνοδευόμενη με το σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Δεν έχουμεποτάμια, δεν έχουμε πηγάδια,

δεν έχουμε πηγές.

Μονάχα λίγες στέρνες

 άδειες κι αυτές.

Που ηχούν και τις προσκυνούμε…

ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ (ΦΕΥ)

Συντριβάνι στην Άνω Πεύκη (φωτό1)

Οι προθέσεις των κατασκευαστών ήταν ειλικρινείς. Ήθελαν να αναπλάσουν τον χώρο. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε. Παραήταν κακόγουστο και στο πέρασμα των χρόνων έγινε χειρότερο.

Η παρούσα διοίκηση  υποσχέθηκε να το διορθώσει, αξιοποιώντας την ύδρευση που υπάρχει και να κάνει χώρο πρασίνου με λουλούδια, με απειροελάχιστο κόστος, απομακρύνοντας τα ‘’σιντριβάνια’’ (ο Θεός να τα κάνει). Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος άλλαξε κι έτσι, και γι’ αυτό, αυτή η κακογουστιά  παρέμεινε, όπως και κάμποσες άλλες.

Η πόλη μας είναι προικισμένη από τη φύση. Οι σχεδιαζόμενες αναπλάσεις πρέπει να γίνονται προσεκτικά ώστε να αναδεικνύεται η ομορφιά της πόλης.

Συντριβάνι στην Άνω Πεύκη (φωτό2)

Είναι σημαντικό για την ποιότητα της ζωής μας η καλαισθησία των παρεμβάσεων. Υπάρχουν στο δυναμικό της πόλης μας άνθρωποι που μπορούν να συμβουλέψουν και να προτείνουν στους αρμόδιους τον τρόπο.

Θα πει κανείς ότι με τα τόσα προβλήματα  που υπάρχουν, η καλαισθησία μας μάρανε. Δεν βλέπω όμως τον λόγο για τον οποίο  θα μας έβλαπτε. Ας βάλουμε ομορφιά στη ζωή μας. Μπορεί να γίνει λίγο καλύτερη!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet