Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Κοινωνία

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Μέσα σε εορταστικό κλίμα η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2026 και ταυτόχρονα γιόρτασε τα είκοσι χρόνια πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη.

Η πρόεδρος και ψυχή της Λέσχης Έλλη Μήτση αναφέρθηκε με συντομία στο έργο της Κινηματογραφικής Λέσχης όλα αυτά τα χρόνια και στους στόχους για τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια προβλήθηκε η εξαιρετική ταινία μικρού μήκους του 1ου Γυμνασίου Πεύκης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη, με τον τίτλο «Εσύ ήσουν πάντα εδώ» και ένα σύντομο βίντεο με οπτικό υλικό από τις δράσεις της Λέσχης όλα αυτά τα χρόνια, έργο της Μαρίας Αθανασοπούλου.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η Κινηματογραφική Λέσχη, σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΕΚΚΟΜΕΔ (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας) προετοιμάζει το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικής Παιδείας για σχολεία της Αττικής υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας και του υπουργείου Παιδείας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε η γαλλική ταινία «Ασύλληπτη απόδραση» του Ζεράρ Ουρί και αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση με τους θεατές με τον σκηνοθέτη Στέλιο Χαραλαμπόπουλο και τον συγγραφέα – σεναριογράφο Στάθη Βαλούκο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Κιρμικίρογλου, γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, η Μαργαρίτα Βάρσου, αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, ο Μάριος Ψυχάλης, δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι αντιδήμαρχοι Μαρήλια Νικολαΐδου, Κατερίνα Φασουλά και ο Γιάννης Μέγας. Επίσης: Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών και κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Καλαντίδης, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Σπύρος Σιάκας και η Έλενα Τσουκλείδου από την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών.

«Με μεγάλη χαρά γιορτάσαμε τα 20 χρόνια από την δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης στο Δημοτικό μας Θέατρο. Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει εμπράκτως όλους τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Και το 2026, συνεχίζουμε να επενδύουμε στον πολιτισμό σε κάθε γενιά και σε κάθε γειτονιά», δήλωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης.

Τέλος, η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη γιορτή της, όπως και τους φίλους της και καλεί το κοινό στις επόμενες προβολές της.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet