Γ. Θεοδωρακόπουλος: Στο 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκης… προσεύχονται να μην βρέξει!
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Στο 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκης… προσεύχονται να μην βρέξει!

Σε νέες καταγγελίες κατά της δημοτικής Αρχής του Τάσου Μαυρίδη προβαίνει η παράταξη της μειοψηφίας Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, με αφορμή επίσκεψη του επικεφαλής της, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, στο 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο συγκεκριμένο σχολείο κατά τις τελευταίες βροχές το νερό πλημμύρισε τις αίθουσες, φθάνοντας μάλιστα κοντά στους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Η Συμμαχία Πολιτών δεσμεύτηκε προς τους γονείς ότι θα πιέσεις, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα όσο συντομότερα γίνεται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Τα παιδάκια του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκης προσεύχονται στον Θεούλη να μην βρέξει και πλημμυρίσουν 
Επίσκεψη στο νηπιαγωγείο του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου  

Τα προβλήματα στις σχολικές υποδομές του Δήμου μας είναι πολλά και μεγάλα εξ αιτίας της αδιαφορίας που δείχνουν οι δημοτικές Αρχές τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα σχολεία της Πεύκης έχουν να γίνουν εργασίες ριζικής ανακαίνισης από την περίοδο της δημαρχίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Για τη χρονιά αυτή σας έχουμε ενημερώσει. Το τρίμηνο των διακοπών πέρασε ανεκμετάλλευτο, αφού η διοίκηση του Δήμου δεν… πρόλαβε να προσθέσει ούτε καρφί κι ας έχει επιβάλει από το 2015 αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη κατά 54%, για να κάνει… έργα στα σχολεία. Η κατάσταση στα περισσότερα κτήρια είναι άσχημη, όσο κι αν  προσπαθούν κάποιοι να κάνουν τη νύχτα ημέρα..

Ένα από τα κτήρια που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους γονείς είναι και το 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, που βρίσκεται στην οδό Βουλγαροκτόνου, κοντά στο στάδιο. Οι τελευταίες βροχές πλημμύρισαν τις αίθουσες και τα 50 παιδάκια είδαν να βρέχονται ακόμη και τα κρεμασμένα ρουχαλάκια τους.

Στη γενική συνέλευση των γονέων τα παράπονα δεν είχαν τελειωμό… γιατί το πρόβλημα ήταν γνωστό και στον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή από πέρυσι, αλλά άφησαν να περάσει όλο το καλοκαίρι και δεν έκαναν το παραμικρό. Τώρα οι γονείς και φυσικά οι εκπαιδευτικοί, φοβούνται την επόμενη βροχή και μάλιστα ο φόβος μεγαλώνει γιατί το νερό κατεβαίνει στον εσωτερικό τοίχο δίπλα από τους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. «Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα;» μας είπε μια αγανακτισμένη μητέρα. Και συνέχισε: «Τα παιδάκια μας κάνουν προσευχές στον Θεούλη να μην βρέξει και πλημμυρίσει πάλι το σχολείο τους».

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επισκέφτηκε χτες το Νηπιαγωγείο και ενημερώθηκε για το μεγάλο αυτό πρόβλημα από τους γονείς, που την ώρα εκείνη παρελάμβαναν τα παιδιά τους. Εξέφρασε τη λύπη του γιατί η δημοτική Αρχή δείχνει τέτοια αδιαφορία για τα σχολεία μας και τους διαβεβαίωσε ότι θα πιέσουν, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, για να δώσουν προτεραιότητα στην επίλυση του προβλήματος. «Εμείς από την πρώτη ημέρα στα θέματα της Παιδείας λειτουργούμε συναινετικά και πάντα σε χαμηλούς τόνους. Την αντιπολίτευση την έχουμε βάλει στην άκρη. Όμως δεν μπορούμε να βλέπουμε τέτοια αδιαφορία για τα σχολεία μας», σημείωσε.

 Μάλιστα ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι η δημοτική παράταξη έχει ζητήσει εδώ και δέκα μήνες να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σχολεία, αλλά ακόμη να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη. «Καλά δεν τους ενδιαφέρουν τα σχολεία μας;» αναρωτήθηκε. Πληροφόρησε δε τους γονείς ότι, τόσο ο ίδιος όσο και η Ομάδα Παιδείας της παράταξης, θα  παρακολουθήσουν από κοντά το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet