Δ. Κατραμάδος: 5 ερωτήματα για τη συμμετοχή του Δήμου στον Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ
Κοινωνία

Δ. Κατραμάδος: 5 ερωτήματα για τη συμμετοχή του Δήμου στον Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ

Πέντε ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα ή μη της συμμετοχής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ), έθεσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κατραμάδος.

Συγκεκριμένα, και όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

Ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα ή μη συμμετοχής του Δήμου μας στον Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης ή ευρύτερα γνωστό ως 21 ΟΤΑ, έθεσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου 2017.

Ζήτησα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρξει συζήτηση για το θέμα, είτε στη χθεσινή συνεδρίαση, είτε στην προσεχή συνεδρίασή, χωρίς να εισπράξω καταφατική απάντηση, όπως και άλλες φορές έχει συμβεί.

Ο Δήμος μας επί σειρά ετών έχει πληρώσει ως εισφορά δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον συγκεκριμένο Σύνδεσμο χωρίς να είναι ορατά τα ανταποδοτικά οφέλη που έχουμε αποκομίσει. Σε μια εποχή όπου τα οικονομικά διαθέσιμα του Δήμου δεν επαρκούν για την κάλυψη βασικών αναγκών στα σχολεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις δομές πρόνοιας και στις αθλητικές υποδομές, είναι επιβεβλημένο να εξοικονομήσουμε πόρους με σωστές επιλογές.

Για  τη συμμετοχή του Δήμου μας στους 21 ΟΤΑ είναι απαραίτητο να εξεταστούν σε έναν ανοιχτό διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ακόλουθα ερωτήματα, ώστε όλοι εμείς που εκπροσωπούμε τους δημότες να λάβουμε την ορθή απόφαση προς όφελος της πόλης μας.

Αναλυτικά πρέπει να συζητηθούν:

  1. Πόσα χρήματα έχει πληρώσει συνολικά ο Δήμος μας ως συνδρομή στους 21 ΟΤΑ;
  2. Τι υπηρεσίες μας έχουν προσφέρει ανταποδοτικά στα χρήματα των δημοτών;
  3. Ποια είναι τα λειτουργικά έξοδα διοίκησης και οργάνωσης του συγκεκριμένου φορέα ως προς το σύνολο των εσόδων;
  4. Υπάρχουν συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με έδρα τον Δήμο μας ή φυσικά πρόσωπα που κατοικούν σε Πεύκη και Λυκόβρυση στα οποία έχουν ανατεθεί είτε με διαγωνισμούς είτε με απευθείας αναθέσεις έργα του Συνδέσμου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του;
  5. Αν και ονομάζονται 21 ΟΤΑ, ήδη από τον Σύνδεσμο έχουν αποχωρήσει πολλοί Δήμοι και πολύ σύντομα αναμένεται να αποχωρήσουν και άλλοι. Για ποιους λόγους έχουν αποχωρήσει τόσοι πολλοί Δήμοι, σίγουρα πρέπει να ληφθούν υπόψη στην τελική μας απόφαση, πριν να συνεχίσουμε να καταβάλουμε χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο ως συνδρομή.

Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ταυτισμένη με τη διαφάνεια και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων χρηματοδότησης δεν επιτρέπει την όποια σπατάλη σε χρηματοδοτήσεις, συνδρομές και συμμετοχές που έρχονται από το παρελθόν, αλλά πλέον βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις επιταγές της εποχής μας.

Η παρέμβασή μου, στην οποία και θα επιμείνω, θέτει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης αυτά ακριβώς τα θέματα, λογοδοτώντας και ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet