Εκδήλωση ΚΟΙΠΑΠ & «ΜΑΖΙ» για τις διαταραχές διάθεσης
Κοινωνία

Εκδήλωση ΚΟΙΠΑΠ & «ΜΑΖΙ» για τις διαταραχές διάθεσης

Εσπερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Διαταραχές διάθεσης και ομάδες αυτοβοήθειας: Θεωρία και βίωμα» διοργανώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ (Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη – Παιδεία).

Η ενημερωτική εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στις 17:00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Χρυσ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου, Πεύκη) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ».

Το «ΜΑΖΙ» είναι αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2010 και αποτελείται κατά πλειονότητα από λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Οργανώνει συστηματικά ομάδες αυτοβοήθειας για τις Διαταραχές Διάθεσης (καταθλιπτικές και διπολικές διαταραχές) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τον Νοέμβριο του 2016 συνεργάζεται με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης όπου και λειτουργεί επίσης ομάδα αυτοβοήθειας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τον ρόλο των ομάδων αυτοβοήθειας στην ολιστική αντιμετώπιση και διαχείριση των καταθλιπτικών και διπολικών διαταραχών. Αληθινές αφηγήσεις ζωής και δράσης θα δώσουν βιωματική υπόσταση στη θεωρία.

Έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εισηγήσεις, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό:

  • «Ο ρόλος των ομάδων αυτοβοήθειας στη διαχείριση των διαταραχών διάθεσης (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή)» από την Αγγελική Μενεδιάτου, κλινική ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ».
  • «Από το σκοτάδι στο φως: η δική μου ιστορία», από την Παναγιώτα Ανδρώνη, γραμματέα Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ», συντονίστρια ομάδας αυτοβοήθειας «ΜΑΖΙ».
  • «Ο θετικός ρόλος της ομάδας αυτοβοήθειας στη ζωή μου», από τον Γεώργιο Κεσίσογλου, συντονιστή ομάδας αυτοβοήθειας του «ΜΑΖΙ».

Σχετικά με την εσπερίδα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, τόνισε: «Ο Δήμος μας και ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Αντώνης Τσελέντας, αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη διαφορετικότητα. Γιατί όλοι μας ίσοι, και όλοι μας διαφορετικοί. Γιατί όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας ότι οι ψυχικές διαταραχές δεν έχουν διακρίσεις, ηλικία, φύλο ή εθνικότητα. Μπορούν να συμβούν στον καθένα, μπορούν να συμβούν στον περίγυρό μας ή σε αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας. Έτσι, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι άνθρωποι με ιδιαίτερες ανάγκες, οι άνθρωποι με “ειδικές ικανότητες”, είτε σωματικά είτε ψυχικά είναι άνθρωποι που περιμένουν από όλους εμάς όχι να γίνουμε ο γιατρός τους, αλλά να τους αγαπάμε όπως είναι. Και εμείς είμαστε εδώ γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο: Για να τους αγαπάμε καθώς διαθέτουν αυτές τις “ειδικές ικανότητες”».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet