Εκδρομές με τον Εμπορικό Σύλλογο
Κοινωνία

Εκδρομές με τον Εμπορικό Σύλλογο

Σειρά εκδρομών με σκοπό τη γνωριμία με την Ελλάδα του Φωτός προγραμματίζει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο. Ο σκοπός των εκδρομών αυτών αναλύεται εύγλωττα από την αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Ευαγγελία Βαλσαμά στο σημείωμα που ακολουθεί:

Γεννημένοι και μεγαλωμένοι σε μια χώρα προικισμένη με ξεχωριστή ομορφιά, άπλετο φως και σπουδαία ιστορία οφείλουμε να έρθουμε σε επαφή με τις ρίζες μας και να δούμε με ένα διαφορετικό τρόπο τον τόπο μας που τόσο υποφέρει.

Η νοητική σκέψη των Αρχαίων Ελλήνων, η σύνδεση που είχαν με τη φύση αλλά και η πίστη τους σε ανώτερες δυνάμεις πρέπει να αφυπνίσει και τη δική μας συνείδηση για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που δημιουργήσαμε έως τώρα. Πιστεύω πως εάν μαθαίναμε σε βάθος την αρχαία Ελληνική Ιστορία και εάν είχαμε συλλάβει το ύψιστο πνεύμα των Αρχαίων Ελλήνων θα είχαμε μια διαφορετική καλλιέργεια, έναν εσωτερικό πλούτο και η ανθρώπινη φύση θα έβγαζε από μέσα της το ωραιότερο και ουσιαστικότερο κομμάτι της, γιατί θα ήταν πιο κοντά στη ψυχή της.

Για όλους αυτούς του λόγους βγήκε η από κοινού απόφαση με τον Εμπορικό Σύλλογο να ξεκινήσουμε μια σειρά εκδρομών και επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας, με σκοπό να μυηθούμε στην ιστορία μας, να έρθουμε σε επαφή με εκείνο το μακρινό παρελθόν, oρατό και αόρατο, να κοινωνήσουμε τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά τους, θα θαυμάσουμε τη τέχνη τους και η ψυχή μας να αισθανθεί την ανάταση που ποθεί.

Όλοι μαζί, από τον Δήμο μας, θα γνωριστούμε, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και θα επικοινωνήσουμε αληθινά και ουσιαστικά, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανθρώπινη επαφή είναι ένα σπουδαίο αγαθό της ζωής που δίνει χαρά και πληρότητα. Γιατί πέρα από την ύλη, που βεβαίως και είναι απαραίτητη για μια αξιοπρεπή ζωή, αρκεί η επιθυμία για την απόκτησή της να μην μετατρέπεται σε απληστία, υπάρχουν και άλλες αξίες που μπορούν να συμβάλλουν σε μια πιο ουσιαστική ζωή με νόημα και ευτυχία.

 Είναι σημαντικό για όλους μας αλλά και για το καθένα ξεχωριστά να στηρίζει ο ένας τον άλλον και ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε για καιρό τώρα, να βοηθήσουμε την πόλη μας να κρατηθεί ζωντανή, τα καταστήματα να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα λειτουργικά τους κόστη για να μην κλείσουν, έτσι ώστε ο τόπος μας να διατηρήσει τη δική του αυτάρκεια και ζωτική πνοή και να μην μετατραπεί σε μια έρημη πόλη.

Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε σε αυτό και να κάνουμε τη διαφορά.

Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα λουσμένη με τον ζωογόνο ήλιο της και πολύ ομορφιά, ας το θυμόμαστε και ας προσπαθήσουμε να την προστατέψουμε με έναν δικό μας τρόπο μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη.

Η πρώτη μας εκδρομή ξεκινάει 16 Μαρτίου με προορισμό της Μυκήνες και το Ναύπλιο. Επιστροφή το βράδυ της ίδιας μέρας.

Το κόστος της πρώτης εκδρομής είναι 10 ευρώ για τα οδοιπορικά, 8 ευρώ για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο (προαιρετικά) και 9 ευρώ για το φαγητό (προαιρετικά). Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ταξιδιωτικό γραφείο Meteor, τηλ. 210 8054000.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet