Η Λυκόβρυση Πεύκη.- καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία
Κοινωνία

Η Λυκόβρυση Πεύκη.- καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία

Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.- καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

«Ας γίνουμε πρωταγωνιστές και πρωταθλητές σε εθνικό επίπεδο στην εθελοντική αιμοδοσία»

Με αφορμή την τακτική εαρινή εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 22 Απριλίου στην Πεύκη (Δημοτικό Θέατρο, 10:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.) προσκαλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά ώστε να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος και να αναδείξουμε τη μοναδική αξία προσφοράς ζωής μέσω του αίματος για το οποίο δεν υπάρχει υποκατάστατο.

Από τη δεκαετία του ΄80 στις πόλεις μας, Λυκόβρυση και Πεύκη, πραγματοποιούνται συστηματικά εθελοντικές αιμοδοσίες τόσο από τον Δήμο όσο και από τους Ιερούς Ναούς με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος να είναι διαθέσιμος τόσο για τις ανάγκες των συνεργαζόμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων όσο και των αιμοδοτών που συμμετέχουν. Παράλληλα έχουμε τη χαρά τα δύο τελευταία χρόνια να φιλοξενούμε στις αρχές του φθινοπώρου τη λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας με πρωτοβουλία της «Γέφυρας Αγάπης».

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των εθελοντών αιμοδοτών, τον συλλόγων και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δεν έχουμε καταφέρει ως κοινωνία και χώρα να συγκεντρώνουμε το 100% των αναγκών μας σε αίμα μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η επίτευξη της αυτάρκειας σε αίμα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δική μας ευαισθησία και συνειδητοποίηση! Στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας παρέχονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες ιδιαίτερα για όσους ενδιαφέρονται για πρώτη φορά να προσφέρουν εθελοντικά αίμα.

Ως δημοτικός συνδυασμός θεωρούμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα βασικό επιθυμητό χαρακτηριστικό γνώρισμα αξιακού προσδιορισμού και ποιοτικής υπεροχής του Δήμου μας και των συμπολιτών μας σε εθνικό επίπεδο.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων που ασχολούνται με την εθελοντική αιμοδοσία ώστε διατηρώντας την αυτονομία τους, να επιτευχθεί μια σημαντική αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών. Θεωρούμε ουσιαστική σε επίπεδο μηνύματος και ηθικής επιβράβευσης, την πραγματοποίηση μιας τιμητικής εκδήλωσης για τους εθελοντές αιμοδότες από το Δήμο μας, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet