Κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών φίλων του ΠΕΑΠ η «Φάρμα του Διαδικτύου»
Κοινωνία

Κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών φίλων του ΠΕΑΠ η «Φάρμα του Διαδικτύου»

Με πρωτοβουλία του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, παρουσιάστηκε η παιδική, εκπαιδευτική θεατρική παράσταση «Φάρμα του Διαδικτύου», από την ομάδα Χιλιοδέντρι, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Με στόχο τη σωστή ενημέρωση αλλά και την πρόληψη από τους κινδύνους που εγκυμονεί το Διαδίκτυο, η επιτυχημένη παράσταση κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών φίλων του ΠΕΑΠ οι οποίοι παρακολούθησαν το έργο με ιδιαίτερη προσοχή.

Οι συγγραφείς του έργου «Η Φάρμα του Διαδικτύου» Β. Σαμαρά και Γ. Κορμάς με την πρόεδρο του ΠΕΑΠ Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Οι συγγραφείς του έργου «Η Φάρμα του Διαδικτύου» Β. Σαμαρά και Γ. Κορμάς με την πρόεδρο του ΠΕΑΠ Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, αφού ευχαρίστησε τους γονείς για την παρουσία τους στο θέατρο και την παρότρυνση στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, τόνισε πως η ασφαλής πλοήγησης του διαδικτύου αποτελεί ευθύνη όλων μας. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπως ανέφερε, «πρέπει να πρωτοστατεί στη διενέργεια ενημερωτικών εκστρατειών σε ομάδες στόχους και στην ανάπτυξη κοινωνικών δικτύων ευρείας συμμετοχής πολιτών». Παράλληλα, ευχαρίστησε τους εμπνευστές και συγγραφείς του έργου, τον Γιώργο Κορμά, υπεύθυνο του saferinternet.gr και την Βερόνια Σαμαρά. Η κα Πατούλη τόνισε, επίσης, ότι «η δαιμονοποίηση του διαδικτύου δεν θα βοηθήσει στην εξάλειψη των κινδύνων, γι΄ αυτό απαιτείται μέτρο, λογική και ισορροπία για τη μεγιστοποίηση της ωφέλειάς του», και όπως πρόσθεσε η ασφαλής χρήση του πρέπει να γίνεται πάντα «με την καθοδήγηση και την επίβλεψη των γονιών».

Τέλος προσκάλεσε όλους τους φίλους του θεατρικού παιχνιδιού να συμμετέχουν στα προγράμματα του ΠΕΑΠ τα οποία επιμελούνται οι πρωταγωνίστριες της παράστασης και θεατροπαιδαγωγοί Άννα Πορφύρη και Σοφία Τσινάρη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet